uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘YOLCULUĞUNUZU KÂBUSA DÖNÜŞTÜRMEYİN’

‘YOLCULUĞUNUZU KÂBUSA DÖNÜŞTÜRMEYİN’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.07.2022 07:15 | Son Güncellenme: 07.07.2022 14:50
A+
A-

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi, yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Girgin; “Kurban Bayramı tatili nedeniyle birçok vatandaşımız hem tatil yapmak hem de bayramı eş dost ve yakınlarıyla geçirmek için çoğunun yakın yerlere gidecek olması nedeniyle bayram trafiği özellikle akşamı itibariyle ve Cuma günü çok yoğun olacağından sürücülerin trafikte çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Tüm sürücülerimiz can ve mal güvenliği için mutlak surette trafik kurallarına uysun, aşırı hızdan kaçınılmalı ve kurallar kesinlikle ve kesinlikle ihlal edilmesin. Emniyet kemerleri de mutlaka takılsın” dedi.

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, özellikle bayramlarda her zaman yurt içinde uzak ve yakın mesafelerdeki yollarda trafik yoğunluğu yaşandığını ve sürücülerin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

‘TRAFİK KURALLARINA HARFİYEN MUTLAKA UYALIM’

“Trafik kurallarına sürücüler her zaman her koşulda mutlaka uymalıdır” diyen Girgin; “Trafik kurallarına uymak can ve mal güvenliğimiz acısından çok önemlidir.  Özellikle her yıl Kurban bayramında birçok insanımız trafik kazasında yaşamını yitiriyor. Özellikle Bayramlarda yollarda yaşanan araç yoğunluğu trafiği büyük ölçüde etkiliyor ve bu nedenle gerek otobüs şoförleri gerek özel otomobil sürücüleri trafik kurallarına kesinlikle uymalı ve aşırı süratten kaçınılmalıdır.  Hız limitine kesinlikle aşılmasın” uyarısında bulundu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘UZUN YOLA ÇIKACAKLAR ARAÇ BAKIMI YAPTIRMALI’

Başkan Vahit Girgin, uzun yola çıkacak sürücülerin araç bakımlarını A-dan Z’ye bakımlarının yaptırmaları gerektiğini de kaydederek; “Her Bayram tatilinde gerek şehirlerarası, gerekse kent içlerinde trafik yoğunluğu büyük oranda artmaktadır. Bu nedenle kazalar çok sık meydana gelmekte ve birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Sürücü kardeşlerime sesleniyorum, çok dikkatli olun kesinlikle aceleci olmayın ve mutlaka kurallara uysun. Bayramlar, hüzünleri, acıları, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil, sevinçleri yaşamalıyız. Bu nedenle lütfen kurallara uyun ve aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın. Ne canınız yansın ne de canlar yansın. Emniyet kemerlerini hem sürücü hem de yanındakiler mutlaka takmalıdır. Görüş mesafesini ayarlayalım önde giden aracı yakından takip etmeyelim. Her hangi bir olumsuzlukta durabilecek bir mesafe aralığında takip edelim. Hızımızı da buna göre ayarlayalım. Uzun yola çıkacak sürücüler mutlaka araçlarına gereken bakımları yaptırmalıdır. Aracın A’dan Z’ye kadar her yönü ile freninden, yağına, motorundan yağına kadar tüm bakımlarının yapılası gerekmektedir. Tüm sürücülerimiz bu konuda gereken hassasiyeti göstersin ve cezai işleme maruz kalmasın. Araçlarda yangın tüpü ilk yardım sağlık seti mutlaka bulundurulmalı. Tüm sürücülerimize her zaman kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Unutulmamalıdır ki kaza geliyorum demez. Uzun yollarda Sık sık belirli noktalarda mola verelim. Özelliklede şunu hatırlatmakta büyük fayda görüyorum. Sürücüler yola uykusuz ve yorgun çıkmasın. Yollarda her zaman trafik kurallarına uyalım ve uymayanları da uyaralım. Özellikle de bu otoyollarda konulan uygulamalara da hassasiyet gösterelim. Tüm sürücülerimizin kurban bayramını kutluyor sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.