uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

YÖRÜK ŞÖLENİ ‘GÖÇ’LE BAŞLADI

YÖRÜK ŞÖLENİ ‘GÖÇ’LE BAŞLADI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.06.2022 08:55 | Son Güncellenme: 08.07.2023 13:31
A+
A-

Geleneksel kıyafetleri ve deve kervanı ile Yörükler, renkli görüntüler oluşturdu.

Mustafakemalpaşa’da 4 gün sürecek olan Geleneksel Bozağaç Yörük Şenlikleri’nin startı verildi.

Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Kültür Derneği ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliği ile bu yıl 20’ncisi düzenlenen Geleneksel Bozağaç Yörük Şenlikleri’nin açılış programı, geniş bir katılımla gerçekleşen temsili göç yürüyüşü ile başladı. Mustafakemalpaşa caddelerine taşınan Yörük Göçü’ne deve kervanları da eşlik etti.

Etkinlikte konuşan Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Kültür Derneği Başkanı Baki Koçlu; “Bu topraklarda Ertuğrulgazi ve Osmangazi’nin temelini attığı, milletimizin asırlardır üzerine titreyerek bugünlere getirdiği emaneti, Allah’ın izniyle, bizden sonraki nesillere, daha da ileriye taşımış bir şekilde teslim etmeye kararlıyız” dedi.

Mustafakemalpaşa’da kültürlerini yaşatmak için her yıl binlerce Yörük-Türkmen’in buluştuğu 20. Geleneksel Bozağaç Şöleni başladı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

2 yıllık pandeminin ardından Bozağaç’ta büyük bir buluşmanın yaşanacağı şenlikler öncesi kortej yürüyüşü düzenlendi. Etibank’tan başlayan ‘Yörük Göçü’nün temsil edildiği yürüyüş öncesi dua edildi.

Yörüklerin geleneksel kıyafetler içinde yer aldığı yürüyüşe; Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Kültür Derneği Başkanı Baki Koçlu, Başkan Yardımcıları; Orhan Karaca, Salih Sarıkaya, Mehmet Ekinci ve Mustafa Sevim, Yörük Beyi Şerif Ali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Leblebici, Ersin Ekici, Kadir Gökçe ve Erol Pektez, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, AK Parti Başkanı Murat Hallaçoğlu, MHP Başkanı Ahmet Beygirci, İYİ Barti Başkanı Tevfik demir, CHP Başkanı Serda Tandoğan Kuru, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Hastane Müdürü Erdinç Özdemir, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

DEVE İLE CADDELER TURLANDI

Vatandaşlar, göç güzergahı boyunca alkışlarla festivale ve korteje destek verdi. Develer üstünde geleneksel kıyafetleriyle Yörükler, Mustafakemalpaşalılar’ın meraklı bakışları eşliğinde Adnan Menderes Meydanı’nın ardından Cumhurluk Alanı’na ulaştı.

Temsili Yörük Göçü yürüyüşü programı daha sonra Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan şölenin ev sahibi Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Kültür Derneği Başkanı Baki Koçlu, Yörüklerin Tük dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ’

Koçlu; “20’ncisini düzenlediğimiz Bozağaç Ertuğrulgazi ve Osmangazi’yi Anma Şenlikleri, maziden geleceğe-ecdattan toruna ilelebet sürecektir. Bu yolu kutsal bildik, sevdik ve sevdalandık. Bu topraklarda Ertuğrulgazi ve Osmangazi’nin temelini attığı, milletimizin asırlardır üzerine titreyerek bugünlere getirdiği emaneti, Allah’ın izniyle, bizden sonraki nesillere, daha da ileriye taşımış bir şekilde teslim etmeye kararlıyız. Yörük Göçü ve Kardeşlik Yürüyüşü ile başladığımız etkinliklerimize, Cuma Günü Killik Mahallemizde mevlit ve ikramla devam edeceğiz. Cumartesi günü Gençlik Eğlencesi; 26 Haziran Pazar günü ise şölenimizle final yapacağız. Bu etkinliğe katılan muhtarlarımız, köy dernek başkanlarımız, derneğimize daha önce emek vermiş başkanlarımız ve tüm kıymetli katılımcılara teşekkür ediyorum. 20.Bozağaç Yörük Şöleni ve Ertuğrulgazi ve Osmangazi’yi Anma Şenlikleri’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, kahraman ecdadımızı saygıyla yâd ediyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici ise geleneklerin yaşatılması için böyle şölenlerin anlamlı olduğunu belirtti.

ŞÖLENİN FİNALİ PAZAR GÜNÜ

23-26 Haziran tarihleri arasında devam edecek şölen kapsamında bugün Killik Mahalle Cami’nde Cuma Namazı ve Mevlidi-i Şerif programı düzenlenecek.

25 Haziran saat 13.00’da Bozağaç Yörük Şenlikleri Gençlik Eğlencesi’nin ardından şenliğin finali 26 Haziran saat 10.00’da 20. Geleneksel Bozağaç Şöleni ile yapılacak.

Şölende; Menteşeli Cengiz, Fatoş Kadıoğlu, Anıl Aşkıner Saper, Cihangir Arslan, Belediye Mehter Takımı, Balıkesir Kepsut Çalkandil Mahallesi Folklor Ekibi sahne alacak.

Şerif Ali Kılıç’ın ‘Yörük Beyi’ olduğu Bozağaç Şöleni’nin sunuculuklarını ise İlyas Sarı, Kadriye Şahin, ve Rıfat Çakır yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.