uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘YUMURTA ALTIN DEĞERİNDE’

‘YUMURTA ALTIN DEĞERİNDE’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



25.01.2021 15:40 | Son Güncellenme: 19.08.2021 15:41
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Mustafakemalpaşa’da yumurta üreticilerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

CHP İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ve partililerle birlikte Mustafakemalpaşa’da bir dizi temaslarda bulunan Milletvekili Aydın, yumurta fiyatlarında bir sene içerisinde yüzde 100’e varan bir artış olduğuna dikkat çekerken, 2020’nin Ocak ayında 12 liraya 30 yumurta alınırken, 2021 Ocak ayında 12 liraya sadece 11 yumurta alınabildiğinin altını çizdi.

Aydın şunları söyledi; “Üreticiler açısından bakarsak girdi maliyetleri çok yükseldi. Bu da vatandaşa zam olarak yansıdı. Şimdi kısa bir hesap yapalım. 4 kişilik bir aile günde 1 yumurta alsa yaklaşık 5 TL para veriyor. Bu da ayda 150 TL sadece yumurtaya verdiği para. Yani 4 kişilik bir aile yumurtaya elektrik, doğalgaz faturası öder gibi para ödüyor. Geçen hafta Karacabey’de 5 TL’lik kıyma isteyen bir vatandaşa şahit olduk. Bugünde Mustafakemalpaşa’da yumurtanın neredeyse altın gibi değerli olduğu bir sürece şahitlik ediyoruz.”

‘EVLERE YUMURTA GİREMEYECEK’

Gezen tavuk, organik tavuk denilerek yumurtanın marketlerde tanesinin 1 buçuk liraya kadar çıktığını söyleyen Aydın; “En temel gıda maddelerinden biri, çocukların mutlaka her gün tüketmesi tavsiye edilen bir gıdadır yumurta. Ülkenin geldiği durum bu, peki ülkeyi yönetenler ne yapıyor? Üreticiye destek yok. Çok fazla kapanan yumurta üreticisi var. Bir esnafın dediği gibi; ‘40 yıl devlete vergi verdik, devlet bize 40 gün bakamadı.’ Hükümet bir an önce üreticiye teşvik vermeli, yumurtanın fiyatının ucuzlaması için gerekli adımları atmalıdır. Yoksa artık evlere yumurta dahi giremeyecek” diye konuştu.      


Weltew Home Mustafakemalpaşa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.