15 Temmuz 2016 Cuma tarihi, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Uluçay hocadan diplomamı aldığım gündü. Yollarda polis ve asker teşkilatlarında hareketlilik vardı ve o gecede darbe girişimi yaşandı. Bu yakın tarihi olayı hep birlikte milletçe yaşadık.
Aradan 8 yıl geçti ve bugünde 15 Temmuz.
15 Temmuz; uğruna çok büyük bedeller ödenen koskoca büyük bir destandır. Şah damarımda mermiyle yaşarım ama vatansız yaşayamam. 250’den fazla şehit, binlerce yaralı gazi. Olur mu böyle olur mu, kardeş kardeşi vurur mu? Fitne çıkarmaya çalışan iç ve dış düşmanların oyunlarına karşı din kardeşlerimizin en etkili ve güçlü silahı uhuvvettir. Müşriklerin çıkardığı ihtilaf hastalığına karşı en büyük tedavi ittifaktır. Dünyanın ümidi, mazlum ve mağdurların sığınağı, ecdat yadigârı vatanımıza karşı yapılan hain darbe ve işgal girişimini kesinlikte unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız!
Türkiye’mizin birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine zarar vermek için iç ve dış kaynaklı, alçak odaklarca tertiplenen bu zalim girişimi; darbe anında gösterdiğimiz aynı öfke ve aynı nefretle kınıyoruz. O kara günde Allah için destansı bir mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnetle anıyoruz.
“Allah yolunda şehit olanları ölü sanmayınız, onlar diridirler.”(Al-i İmran Süresi-169)
Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın hazırladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı şöyle:15 Temmuz Pazartesi saat 11.00’da Şehitlik Alanı ziyareti-Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua. 12.30-13.10 Yer: Şeyh Müftü Cami mevlit programı. 21.00-00.20 Adnan Menderes Meydanı.
HİCRİ KAMERİ YILBAŞI(1 MUHARREM 1446)
Hicri-Kameri senenin ilk ayı olan Muharrem ayı 7 Temmuz 2024 Pazar günü başladı.
Muharrem ayı Kur’an-ı Kerimde kıymet verilen 4 aydan biridir. Hicri-Kameri takvimde, Hz. Muhammed’in (SAV) Mekke’den Medine’ye hicret ettiği sene, başlangıç kabul edilir. Muharrem ayının ilk 10 gün ve gecesi, mübarek gün ve gecelerdendir. Muharrem ayının 10. günü olan 16 Temmuz Salı günü Aşure Günü’dür. Aşureleri şifa niyetine yaparken, ikram ederken ve yerken Kerbela şehitlerimize de dua edelim, o ibretlik olayı, Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizi de hatırlayalım.