uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5993
EURO
34,7973
ALTIN
2.495,14
BIST
9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI


18.07.2022 07:35 | Son Güncellenme: 16.07.2022 17:32
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı yılında hain darbe girişime karşı direnen şehit ve gaziler Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen özel törenle anıldı.

15 Temmuz şehitlerinin yad edilip, demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Adnan Menderes Meydanı 7’den 77’ye tek oldu, milli birlik ruhu haykırıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Uzm. Psikolog Yazar Kazım Yurdakul ve Stratejist Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, 15 Temmuz sürecinde yaşananları anlattı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan program, Şehitlik de düzenlenen anma töreni ile başladı.

Törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Jandarma Komutanı Emre Kavak, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, siyasi parti ve STK Temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Mevlana Cami İmamı Halil Aslanbey’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile devam etti.

Saat 12.30-13.10 arasında Şeyh Müftü Cami’nde şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından saat 20.30’da Adnan Menderes Meydanı’ndaki anma etkinliklerine geçildi.

Mustafakemalpaşa’da FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin yıldönümünde hazırlanan anma programının bu seneki onur konukları Uzm. Psikolog Yazar Kazım Yurdakul ve Stratejist Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ oldu.

Başbuğ ve Yurdakul konuşmalarında, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşananları anlattı. 15 Temmuz gecesi ABD’nin kurduğu tuzağın yerle bir edildiğini belirten Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ; “15 Temmuz deyince aklıma o geceki selalar gelir. Çünkü selalarla bu millet bir araya toplandı, kimi şehadet kimi gazilik mertebesine erdi. Şükürler olsun 80 milyon tek yürek Amerika’nın kurduğu tuzağı yerle bir etti” ifadelerini kullandı.

‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!’

Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise konuşmasında; “Bu aziz millet demokrasiyi, 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” dedi.

Başkan Kanar; “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Gerek şehit yakınlarımız gerekse milletimizin tamamı bu duygularla bugünü anıyor. Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır, ay yıldızlı bayrağımıza rengini veren kahramanlarımızdır. Bayrağımızdaki hilal bağımsızlığımızın sembolüdür, yıldızlar da her bir şehidimizin bir nişanesidir. Tüm şehitlerimizi minnet, saygı ve dua ile yad anıyorum, aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

SELALAR ŞEHİTLER İÇİN OKUNDU

15 Temmuz programı boyunca dev ekrandan 15 Temmuz 2016 gecesinin belgeselleri yayınlarından, duygu dolu anlar yaşandı.
Şehitler için Kuran-ı Kerim ve mevlidin ardından hain yapılanmanın TRT’de sözde bildiri okuttuğu saat 00.13’ü gösterdiğinde tüm minarelerden selalar yükseldi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.