uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3293
EURO
34,8370
ALTIN
2.390,63
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

5 YILDIZLI OTELE 33 MİLYON MALİYET

5 YILDIZLI OTELE 33 MİLYON MALİYET


27.08.2021 11:01
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mustafakemalpaşa’nın termal merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel yapılması için harekete geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelinde 15 yerde otel yapımı için 49 yıllığına, günübirlik tesis için de 20 yıllığına arazi tahsis etmek üzere 30 Temmuz’da ihale ilanına çıktı. Yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik tahsis duyurusunda teklif verme süresi 30 Ağustos olarak belirlendi. Ancak daha sonra yayımlanan düzeltme ilanıyla bu süre 15 Eylül’e uzatıldı. Söz konusu yerler arasında Mustafakemalpaşa’nın yeşil doğasıyla ünlü termal merkezi Tümbüldek Kaplıcaları’da bulunuyor.

Henüz yeterli yatırımları alamadığı için çok faydalı suları olmasına rağmen gelişmiş termal tesisleri bulunmayan bölgede, toplam 300 yataklı otel projesi için Bakanlık düzeyinde yapılan çağrı heyecan yarattı.

YATIRIM MALİYETİNİ TESİSİN SINIFI BELİRLEYECEK

Mustafakemalpaşa’ya 9 km uzaklıktaki kırsal Derekadı Mahallesi’nde orman sınırları içinde yer alan toplam 175 bin metrekarelik iki parselde 0,30 emsalle 150’şer yataklı, 5’er katlı iki otel yapılması planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021-1’e göre; tahsise konu 1 ve 2 nolu özel parseller Derekadı Mahallesi’ne kayıtlı 1.053.800 m² yüzölçümlü orman niteliğinde olan 108 ada 92 nolu parsel içerisinde kalıyor.

Plan kararı ‘turizm tesis alanı’ olarak geçen yatırım için arazi tahsis süresi ise 49 yıl olarak belirlendi.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında tesisin tür ve sınıfı belirlenerek müracaat edilecek.

1 ve 2 no’lu özel parsellerde yapılması amaçlanan 5 yıldızlı otel için 33 milyon 75 bin TL, 4 yıldızlı otel için 22 milyon 856 bin TL ve 3 yıldızlı otel içinse 16 milyon 949 bin TL’lik yatırım maliyeti öngörülüyor.

Girişimcilerin 15 Eylül 2021 günü saat 16:30’a kadar  yatırım için başvurabilecekleri duyuruldu.

Ön izin yükümlülüklerini yerine getirerek ‘Turizm Yatırımı Belgesi’ alan girişimci adına Bakanlık Arazi Tahsis Komisyonu kararı ile kesin tahsis yapılacak.

Yerleşmede mevcut bulunan içme-kullanma suyu, kanalizasyon elektrifikasyon, telekomünikasyon vb. kentsel altyapı hizmetlerinden yararlanılacak. İhtiyaca cevap vermeyen veya yenilenmesi gereken kentsel altyapı hizmetleri belediye, ilgili kamu kurumları ve/veya yatırımcılar tarafından yapılacak veya gerekli maddi katkı sağlanacak.

Tahsise konu parseller üzerinde konaklama tesisi ile birlikte termal tesis yapılması halinde ise her türlü jeotermal faaliyet için; 13.06.2007 tarih 26551 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uygulanacak. 24.07.2001 tarih ve 24472 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Kaplıcalar Yönetmeliğinde öngörülen işlemler yerine getirilerek gerekli tesis ve işletme izinleri alınacak.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.