uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI

HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI



Kervan Mobilya
25.07.2022 07:25 | Son Güncellenme: 23.07.2022 15:08
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da son dönemde Kovid-19 salgınında görülen günlük vaka sayıları artışa geçti.

Devlet Hastanesi’nde 1 kişinin koronavirüs tedavisi gördüğü Mustafakemalpaşa’da test ve pozitif vaka rakamlarında yaşanan yükselişin ardından Bursa Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, vatandaşlara hatırlatma dozunun yaptırılması çağrısında bulundu.

Özellikle 50 yaş üstü ve risk grubundakilere seslenen Dr. Yavuzyılmaz; “Son aşıların üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle kalabalık ortamlarda geçirilen sürenin arttığını ve bu sebeple vakaların da artışa geçtiğini belirten Bursa Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz; “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın da açıkladığı üzere hatırlatma dozu randevuları açıldı. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, vatandaşlarımızın yeniden aşı olması önem arz ediyor. Özellikle 50 yaş üstü ve risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz” dedi.

E-nabız sistemine tanımlı olan vatandaşların randevu alıp, aşı olabileceklerini ifade eden Dr. Yavuzyılmaz; “3 doz Biontech aşısı olanlar için bu 4’üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6’ncı doz aşı olacak. Hatırlatma dozu için Biontech, Sinovac veya Turkovac’tan biri tercih edilebilecek. Son 90 gün içerisinde Kovid-19 hastalığını geçirmiş kişiler hariç son aşı dozu üzerinden 6 ay geçmiş 12 yaş üstü kişilere Kovid-19 aşı tanımlaması yapılmıştır” şeklinde konuştu.

‘AŞINIZI YAPTIRIN’

Dr. Yavuzyılmaz, üzerine aşı tanımlanmış vatandaşları aşı yaptırmaya davet eden Dr. Yavuzyılmaz; “

“Vatandaşlarımız, ALO 182 hattını arayarak, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile bağlı bulundukları ile aile sağlığı merkezlerinden randevu alarak, tüm kamu hastanelerinde ve ilçe sağlık müdürlüklerinde aşılarını yaptırabilirler” dedi.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.