uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ORMANLARA DENETİM

ORMANLARA DENETİM
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



25.07.2022 07:20 | Son Güncellenme: 23.07.2022 15:07
A+
A-

Bursa’da ormanlarda olası yangınlara zamanında müdahale için Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 266 personel ve 556 gönüllü 221 araçla karadan, helikopterlerle de havadan gün boyu denetim yapılıyor.

Ormanlara girişin 19 Temmuz-31 Ağustos tarihlerinde yasaklanmasının ardından havaların ısınması ve rüzgarı dikkate alan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, olası yangınlara zamanında müdahale için alarma geçti.

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 266 personel ve 566 gönüllü, 221 araç ile gün boyu devriye gezerken helikopterler ise ormanda belirli aralıklarla havadan denetliyor. Yangınların önlenmesi için ormanda kurulan kulelerde görevli personel ise her 30 dakikada yönetim merkezine durum raporu veriyor.

BROŞÜR DE DAĞITILIYOR

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ayrıca pazar yerleri, kahvehaneler ve alışveriş merkezlerinde yangınları önleyici davranışları anlatan bilgilendirici broşür dağıtıp, camilerin önüne ve yol üzerlerine orman yangınlarının önlenmesi için uyarıcı pankartlar astı. Bu denetimlerin 31 Ağustos’a kadar süreceği açıklandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Alınan önlemler kapsamında orman köylerinde yaşayanlar dışında orman ile milli parklara giriş yasaklandı. Böylece, ormanda piknik yapmak, kamp yapmak, ATV, UTV, motosiklet veya arazi aracı ile sportif faaliyette bulunmak, ateş yakmak, resmi tescilli mesire yerlerinde ateşli piknik yapmak, anız yakmak, bahçe temizliği artığı, çöp yakmak yasak ayrıca dilek feneri ve havai fişek de kullanılmayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.