uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

AKKOYUNLU ‘YENİ PROJELERLE’ ADAY

AKKOYUNLU ‘YENİ PROJELERLE’ ADAY
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.09.2022 07:50 | Son Güncellenme: 13.09.2022 17:58
A+
A-

Akkoyunlu, seçim sürecinde tüm üyelere yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlatacaklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, 2018 yılından bu yana hayata geçirdikleri projeleri ve yeni döneme ilişkin hedeflerini, düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

130 üyenin oy kullanacağı 3 Ekim’deki seçim öncesi adaylığını açıklayan Akkoyunlu, 4 yılda üye sayısını yüzde 28, işlem hacmini yüzde 60, gelirlerini ise yüzde 65 arttırdıkları Ticaret Borsası’na, nakdi ücretlerini ödeyerek 53 kurucu ortağı ve acentelerinden biri oldukları Türkiye Ürün ve İhtisas Borsası (TÜRİB)  ile de yıllarca faydalanacağı bir gelir sağladıklarını vurguladı.  Yeni dönemdeki en büyük hedeflerinin Mustafakemalpaşa’ya bir soğuk hava deposu kazandırmak olduğunu kaydeden Sadettin Akkoyunlu, bu proje için yerel yönetimle birlikte hareket etmeye hazır olduklarını ifade ederken, TOBB tarafından yapılacak okul inşaatında ise ihale sürecine girildiğinin müjdesini verdi.

Türkiye genelinde TOBB’a bağlı 365 oda/borsa da seçim süreci başlarken, 3 Ekim’de sandık kararı alan Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası’nda 2018’den beri görevde bulunan Sadettin Akkoyunlu, adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Ticaret Borsası Başkanvekili Ömürlü Barut ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tokçalar ile birlikte Ticaret Borsası’nda dün bir basın toplantısı düzenleyen Akkoyunlu, 4 yılın değerlendirmesini yaptığı konuşmasında yeni dönemdeki projelerini anlattı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Sözlerine, 1995 yılında hizmete başlayan borsanın kuruluşuna öncülük eden isimlere teşekkür ederek başlayan Akkoyunlu, TOBB’un bir üyesi olarak Nisan 2018’de işinin ehli bir ekiple göreve geldiklerini hatırlattı.

‘BU YOLA HAYAL EDEREK ÇIKTIK’

Akkoyunlu şöyle konuştu; “Temel amacımız; halkımız ve üyelerimizi görev alanımızla ilgili bilinçlendirmek, üyelerimizle, STK’larımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızın idarecileri, yerel yöneticileri ile birlikte çalışmak, tarımsal ve hayvansal üretimi desteklemek, bu ürünlerin alım-satım, pazarlama ve tescillenmesini gibi konuların iyi bir şekilde anlatılması oldu. Her şey eğitim ve tanıtımla başlar; her zaman ‘hiçbir şey yapamıyorsam, bir şey yaparım hayal ederim, devam ederim’ sözü benim mottom oldu. Ticaret Borsaları, TOBB’un mevzuatlarına göre hareket eden kurumlardır. Bizler ilk önce ‘aslan yattığı yerden belli olur’ misali, borsa binamızın tamir ve tadilat çalışmalarını yaptık, başkanlık ve toplantı salonlarımızı modernleştirdik. Üyelerimizin en büyük talebi olan tır kantarının yenilenmesini gerçekleştirdik. Çalışanlarımızın verimliliğini arttırmak ve üyelerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla hafta içi ve hafta sonu çalışma saatlerini düzenledik. Güvenlik konusunda da önemli adım atarak, borsa bölgesinin ışıklandırma ve kameralı güvenlik sistemlerini yeniledik. Ayrıca, logomuzu da yenileyerek, ilçemizin tanıtımına örnek bir hale getirdik”

‘BORSAMIZI HERKESE AÇTIK, DESTEĞİMİZİ ARTTIRDIK’

Coğrafi İşaret Tescilli Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nı her platformda tanıttıklarını vurgulayan Sadettin Akkoyunlu; “ Türkiye genelinde büyük bir reklam ve katılıma sahip olan GASTROFEST de Ticaret Borsası olarak yer alarak, tatlımızın ve ilçemizin değerlerini tanıttık” derken, üyelere yönelik kooperatifle birlikte eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, tüm kamu kurum ve kuruluşlara ve özel sektöre de borsa hizmet salonunu kullanıma açtıklarını belirtti.  

Ticaret Borsası bünyesindeki tahıl ve bakliyat pazarını perşembe günleri aktif hale getirdiklerini söyleyen Akkoyunlu; “İlçemize karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak okulların açıldığı dönemlerde ve dönem içinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ciddi destekler yapmaktayız. Ayrıca, Ramazan Ayı’nda gıda kolisi yardımlarımızı da bizzat meclis üyelerimizle birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” dedi.

YENİ OKULA TEMEL ATILACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Mustafakemalpaşa’ya kazandıracağı okulun detaylarını da paylaşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı sadettin Akkoyunlu; “Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bu okulu ilçemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 8 derslikli bu okulun yer tespitini yaptık, ihale aşamasına geldi. Atatürk Ortaokulu bahçesine okul öncesi bir eğitim kurumu yapılacak. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla bu okulun temelini birlikte atacağız” diye konuştu.

‘TÜRİB, BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR’

Türkiye Ürün ve İhtisas Borsası (TÜRİB) hakkında da konuşan Akkoyunlu, önceki yöneticilerin üyelik işlemlerini başlattığı dijital satış platformu TÜRİB’in nakdi ücretlerini ödeyerek 53 kurucu ortağı ve acentesinden biri olduklarını söylerken; “Borsamıza böylelikle süresiz yıllarca faydalanacağı önemli bir gelir sağladık” değerlendirmesinde bulundu.

‘HEDEFİMİZ, SOĞUK HAVA DEPOSU YAPMAK’

Mustafakemalpaşa’nın tüm dinamikleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Akkoyunlu; “ Üye sayımız yüzde 28’e, işlem hacmi ve gelirlerimiz de yüzde 65’le yükseldi. Daha sayamadığım birçok çalışmayı hayata geçirdik. Geçtiğimiz haftalarda bizleri ziyarete gelen TOBB Başkanımızın da Mustafakemalpaşa’ya büyük desteğini gördük. Yapamadığımız bir tek soğuk hava deposu kaldı. Borsamızın yanında bulunan 10 dönümlük alana 1500 tonluk bir soğuk hava deposu kazandırmak istiyoruz. Bu konuda yerel yöneticilerimizin de desteği gerekiyor. Belediye ile görüşme halindeyiz. Belediye Başkanımızda zaten tarıma önem veriyor. Bu projenin yapılması, Mustafakemalpaşa’ya çok şey kazandıracak. Sebze, meyve ve tahıl pazarının oluşturulmasının yanı sıra ev seracılığı ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliğinin arttırılması içinde girişimlerde bulunacağız ” şeklinde konuştu.

ÜYELERE ÇAĞRI

Son olarak Ticaret Borsası seçimlerinin 3 Ekim 2022 Pazartesi günü yapılacağını sözlerine ekleyen Akkoyunlu; “Yeni dönemde başkanlık adaylığımı açıklıyor, çalışkan ve alanında uzman meclis üyelerimle, tüm üyelerimin de desteği ile göreve devam etmek istiyorum. Seçme hakkına sahip, 2 yılını dolduran üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.