uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ARI PAZARI KAPILARINI AÇIYOR

ARI PAZARI KAPILARINI AÇIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



27.04.2023 13:48
A+
A-
  • Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan pazar Mustafakemalpaşa’da kurulacak.

Arıcılığın önde gelen merkezi Mustafakemalpaşa’da sektöre canlılık getirecek olan ‘Arı Pazarı’ kapılarını açıyor.

28-30 Nisan tarihleri arasında Yalıntaş’taki hayvan pazarı içinde üreticilerle buluşacak olan ‘Arı Pazarı’na, başta Mustafakemalpaşa’dan olmak üzere diğer bölgelerden de katılımın yüksek olması bekleniyor. Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Türkiye’de bir ilk olan ‘Ana Arı Pazarı’nın sektöre canlılık getireceğini söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, balın organize sanayisi olma niteliği taşıyan ‘Bal Ormanı’ projesinin ardından ‘Arı Borsası’ projesiyle de arıcılık sektörünü canlandırmak için harekete geçti.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığı ile kırsal kalkınmaya öncelik veren projelere imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, lavanta, biberiye ve badem ağaçları gibi pek çok farklı aromatik bitkinin yer aldığı 250 hektarlık Lütfiye Bal Ormanı’nı arıcıların hizmetine sunmasının ardından ‘Arı Pazarı’nı da üreticilerle buluşturacak.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE SATIŞ YAPILACAK


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Arı üreticilerine yeni faaliyet olanağı sağlayan pazar, 28-29-30 Nisan 2023 tarihlerinde Yalıntaş Mahallesi’nde bulunan Mustafakemalpaşa Canlı Hayvan Pazarı içerisinde kurulacak. Bursa ve civar bölgelerde arıcılık faaliyetlerini yürüten üreticiler, ana arı ve kovanlarını satabilmek amacıyla Arı Pazar’ında güvenli bir şekilde satışlarını yapabilecek.

Arıcılık Paneli ile başlayan 3 günlük etkinlik faaliyeti hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Sektörü adım adım geliştirecek projelere imza atmaya devam ediyoruz. Türkiye’de bir ilk olan Arı Pazarı’nı Mustafakemalpaşa’mıza kurarak sektöre yeni bir soluk getireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.