uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BİR MİLLETİN GÖĞSÜNDEKİ İMANLA ŞAHLANDIĞI YERDİR ÇANAKKALE

18.03.2022 16:44
A+
A-
Bilindiği üzere 18 Mart dünya tarihini yeniden şekillendiren, dedelerimizin kanlarıyla ve canlarıyla yazdığı büyük destan tarihi Gelibolu Yarımadası Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yılı 18 Mart 2022 Cuma günü bugün yapılacak törenlerle Türkiye'nin kalbi Çanakkale'de atacak.
1071 yılından itibaren Türkleri Anadolu'dan atmak için bütün gücüyle çabalayan medeniyet yoksunları asırlarca uğraşmalarına rağmen hiçbir başarı elde edememiş her defasında kahraman dedelerimiz tarafından dersleri verilerek geri gönderilmiştir. Şimdi en büyük derslerinden birinin verildiği yerdir Çanakkale…
Çanakkale Zaferi'nin sadece milli güçlerle açıklamaya çalışan bir resmi tarih yalanına inanmak Mehmetçiğin göğsünde taşıdığı asil imana karşı yapılmış en büyük ihanettir.
Bazılarına göre menkıbe, bazılarına göre abartı, bazılarına göre de tamamen uydurma olan ama aslında Türk Milleti'nin vatan aşkı ve iman gücünün destanlaştığı yerdir Çanakkale...
Her karışına nakış nakış hem bilek gücü, hem iman gücü hem de merhamet duygusu işlenmiş bu mukaddes topraktır Çanakkale…
Yeni kuşağın Çanakkale Ruhundan haberdar olmaması için birçok çaba sarf edilmiş ancak her asil Anadolu insanının kalbinde bulunan Çanakkale Ruhunu asla yok edememişlerdir. Çünkü Çanakkale Türk Milleti'nin, Türk İslam Dünyası'nın özüdür. Çanakkale bu milletin ruhudur.
Peygamber Efendimiz (SAV) ; “Bir kimseden haksız olarak alınan bir kuruşu sahibine geri vermek, yüzlerce lira sadakadan kat kat daha sevaptır. Bir kimse bütün peygamberlerin yaptığı ibadetleri yapsa fakat üzerinde başkasının bir kuruş hakkı bulunsa, bu bir kuruşu ödemedikçe cennete giremez.” Buyurmuştur. İşte bu hadis-i şerifin ışığında Çanakkale Cephesine baktığımızda aslında kahramanlığın altında yatan o ilahi mesajın muhatapların Allah'ın emirlerine, Peygamberin emirlerine nasıl sıkı sıkıya bağlı olduklarını net olarak görüyoruz.
Anadolu'nun her köşesinden ''Ezan susmaz, bayrak inmez" diyerek şehit olmaya gelen kahraman Mehmetçik kanının son damlasına kadar şahadetin hakkını vermiştir. Cephedeki her türlü saldırıya karşı mertçe savaşan askerlerimiz aynı zamanda örnek yaşantılarıyla da bir Destanın nasıl yazılacağını tüm dünyaya göstermişlerdir.
Savaşın en şiddetli anında Koca Dere köyünde bir sargı yeri kurulmuş, Cephenin her bir köşesinden memleketleri, renkleri birbirinden farklı yaralı askerler bu sargı yerine akın akın getiriliyor, her biri acı içinde kıvranıyor kimine bir şarapnel parçası isabet etmiş, kimine ise bir kurşun... Bunlardan biri Çanakkale Lâpseki'nin Beybaş köyünden Halil'dir. Savaş esnasında ağır bir şekilde yaralanan Halil, zor nefes alıp vermekte ve komutanına bir şeyler söylemeye çalışmaktadır. Zorlanarak boğazına düğümlene düğmelene bir kaç kelime dökülür dudaklarından:
- Komutanım ölme ihtimalim çok yüksek. Ben Köylüm Lâpsekili İbrahim Onbaşıdan 1 Mecit borç aldıydım. Kendisini göremedim. Belki ölürüm... Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin...
Halil, zar zor dudaklarından dökülen bu cümlelerle derin derin nefes alıp yutkunarak komutanın kollarında şehit olur.

Bu esnada Koca dereye kurulan sargı yerine gelen yaralıların ardı arkası kesilmez. Çoğu daha sargı yerine ulaşamadan şehit olur. Şehitlerin üzerinden çıkan künyeler ve eşyalar komutana teslim edilir.
Komutana ulaşan eşyalar ve künyeler arasında bir pusula vardır. Pusula Beybaş Köyünden Halile yazılmıştır. Az önce kollarında şehit olan bu askerin söyledikleri daha kulaklarında yankılanırken gözyaşlarıyla pusulayı okumaya başlar:
- Ben Beybaş köyünden arkadaşım Halile 1 Mecit borç verdiydim. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki geri dönemem. Arkadaşıma söyleyin, "BEN HAKKIMI HELAL ETTİM..."
Her an şehit olmayı düşünen ve bu ruhla hareket eden Mehmetçik Şehit olmanın arzusuyla yanıp tutuşurken helalleşmeyi de unutmuyordu...
Bir destanın adıdır Çanakkale, Şahadete susamış erlerin anadan, babadan, yardan, evlattan vazgeçerek dinine uzanan bu namert ele karşı dimdik durup hakka yürüdüğü yerdir ÇANAKKALE...  Çanakkale ruhunu ebediyyen Allah'ın izni ve yardımıyla yaşatacağız. Bize bu vatanı emanet eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve dua ile anıyoruz. Okuduğumuz Yasin-i şerifleri, Fatihaları manevi ruhlarına hediye olarak gönderiyoruz.
Not: Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümünde bugün sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, misafirleriyle, Türk milletinin katılımlarıyla1915 Çanakkale Köprüsü açılacak. Milletimize ve insanlığa hayırlı olsun.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.