uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

BTÜ’LÜ GENÇLERDEN GES’E TEKNİK GEZİ

BTÜ’LÜ GENÇLERDEN GES’E TEKNİK GEZİ


26.12.2022 07:20 | Son Güncellenme: 24.12.2022 17:15
A+
A-
  • BTÜ’lü öğrenciler, Mustafakemalpaşa’yı tanıma fırsatı buldukları gezide, vizyon proje GES’i yakından görerek, bilgi dolu bir gün geçirdi.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, Mustafakemalpaşa’nın kırsal Sünlük Mahallesi’nde 20 bin m2 alan üzerine kurulu Güneş Enerji Santrali’nde (GES) teknik incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın misafiri olan üniversiteli gençler, mühendisler buluşmasının yaşandığı ziyarette, güneş enerji sistemleri ve gelişen teknolojiler hakkında sohbet etti. Yıllık 8 milyon TL’lik gelir elde edilen Sünlük GES’e teknik gezi düzenleyen BTÜ’lü öğrenciler, kış mevsiminde 10 mahallede 850 hane, yazın ise 25 mahallede 2 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayan projeyi yerinde inceledi.

Bursa’nın güneş alma süresi yüksek olan ilçelerinden biri olan Mustafakemalpaşa, Sünlük Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda kurulu olan Güneş Enerji Santrali (GES) kapılarını, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine açtı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Elektrik Elektronik Mühendisi Furkan Oğul koordinatörlüğüyle gerçekleşen teknik gezide BTÜ öğrencileri, çevre dostu projelerden biri olan Güneş Enerji Sistemi (GES)’i ziyaret ederek, teorik derslerin yanı sıra uygulamalı bir biçimde hayalleri olan mesleklerine dair incelikleri sahada detaylı bir şekilde inceledi.

88 BİN AĞACIN KESİMİ ÖNLENDİ

Türkiye 2014 yılından bu yana dünyada güneş enerjisi gücünü en fazla arttıran 9’uncu ülke olurken, Mustafakemalpaşa’da ise 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu GES projesi ile Aralık 2021 yılından bu yana 644 ton karbondioksit salınımı önlendi. 88 bin 500 adet ağaç kesiminin önüne geçildiği GES projesinde rekor rakamlara ulaşıldı.  Buna göre, 1568 MWH’lik enerji üretimi sağlayan GES projesi, elde ettiği enerji sayesinde yıl içerisinde, kışın 10 köy, 850 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabiliyorken, yazın ise 25 köy 2000 haneyi ürettiği enerji ile besleyebiliyor. 4 yılda kendini amorti ederek, ülke ekonomisine ve çevreye yüksek oranda katkı sağlayan GES projesi sayesinde yıllık 8 milyon TL gelir elde edildiği kaydedildi.

MÜHENDİSLERİN BEYİN FIRTINASI

Türkiye’nin dört bir yanında Bursa’ya okumaya gelen gençleri Mustafakemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine kariyer hedeflerini sordu. Mühendisler buluşmasında, güneş enerji sistemleri ve gelişen teknolojiler hakkında uzun soluklu bir sohbet yaşandı.  

Gençlere ve genç fikirlere önem veren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, öğrencilerle sohbet sırasında hem Türkiye’nin hem Bursa’nın gelişebilmesi adına gençlerin öneri ve talepleri üzerine uzun uzun notlar alırken, BTÜ’lü gençleri bir daha Mustafakemalpaşa’da ağırlamak üzere söz verdi.

Teorik derslerin yanı sıra çalışma hayatında uygulamanın ve sahanın önemli olduğu dile getiren üniversite öğrenciler ise proje alanında, akım trafolarından panellere kadar detaylı bilgiler edinirken; “Bu fırsatı bizlere sunan Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.