uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

BÜKKÖY MADEN ŞEHİTLERİNE ANMA

BÜKKÖY MADEN ŞEHİTLERİNE ANMA



Kervan Mobilya
11.12.2023 12:44
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa’da 2009 yılında yaşanan maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden kömür ocağı işçileri, Türkiye’yi yasa boğan facianın 14. yıldönümünde dualarla anıldı.
  • 14 yıl önce Bükköy’deki bir kömür ocağı işletmesinde meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 işçinin yakınları, Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Nihat Hanay öncülüğünde bir araya geldi.

Genel Merkezi Mustafakemalpaşa’da bulunan Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği tarafından, Mustafakemalpaşa-Bükköy’de 14 yıl önce meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 19 işçi için anma programı düzenlendi.

Dernek binasında buluşan işçi aileleri ile birlikte bir basın açıklaması yapan Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Nihat Hanay; “2009 Aralık ayında meydana gelen elim faciada 19 maden şehidimizin 14. ölüm yıldönümü münasebeti ile ailelerimiz ile toplandık. Maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, geride kalanlara sabırlar diliyoruz” dedi.

‘BÜYÜK ACILAR YAŞANDI’

Geride kalan ailelerin 14 yıl boyunca büyük acılar yaşadığını kaydeden Hanay; “Bazı acılar bazı kişilerin faydalı işler yapmasına vesile oldu. Örneğin 2014 yılında maden şehitleri eşlerine 400 TL maaş verilirken TBMM’de bir yasayla asgari ücret statüsüne çıkartıldı. Ayrıca Türkiye’nin her tarafında maden şehitlerinin ailelerinden bir ferdine devlet işinde çalışma garantisi sağlandı” diye konuştu.

‘YENİ BİR MEVZUATA İHTİYAÇ VAR’

Bir kardeşini de faciada kaybeden Nihat Hanay, Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’ni ülke genelindeki maden kazalarında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine destek olmak için kurduklarını söylerken; “14 yıl önce otopsiye girdiğimde bu insanlara, ‘sizleri bırakmayacağım’ demiştim ama artık yoruldum ve yalnız kaldığımı hissediyorum. Birazda çocuklarımızın burslarından bahsedelim. Nurullah Ercan 2012 yılında yaptığı açıklamada, ‘devlet ne verirse ben iki katını vereceğim’ demişti ama ne yazık ki yüksekokul okuyan öğrencilere bile 400 TL ancak burs yatırıyor. Defalarca tekrar ettiğimiz gibi Türkiye’de Maden Yasası’nın değişmesini istiyoruz. İş ve işçi güvenliğinin maksimumum seviyeye çıkarıldığı bir mevzuata ihtiyacımız var. Emeğin ve alın terinin gasp edilmediği bir kanun beklentimiz var.  Bu hassasiyetle ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgide bir avuç kömür için canını veren ülkemiz genelindeki tüm madencilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.