uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BURSA’NIN GURURU

BURSA’NIN GURURU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



11.06.2021 13:40 | Son Güncellenme: 04.03.2022 13:42
A+
A-

BAŞARILI ÖĞRENCİ, 14 BİN PROJEYİ GERİDE BIRAKARAK İFTİHAR KAYNAĞI OLDU

Ayşegül Aydemir, ‘Mustafakemalpaşa’nın Unutulan Tarihi Çeşmeleri’ adlı özgün projesiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nın Finali’nde üçüncü oldu.

TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda değerlendirmeler tamamlandı.

Bursa’dan 3 okulun dereceye girdiği yarışmada, Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşegül Aydemir, ‘Mustafakemalpaşa’nın Unutulan Tarihi Çeşmeleri’ isimli projesi ile

Tarih-Kültürel Miras alanında üçüncü olma başarısı gösterdi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Başarılı öğrenci, danışmanlığını aynı okulda Tarih Öğretmeni olan Fatma Şen’in yaptığı proje ile önce bölge birincisi, ulusal finalde ise üçüncü olarak önemli bir başarıya imza attı.

TARİHİ ÇEŞMELER TESPİT EDİLDİ

131 mahallesi bulunan Mustafakemalpaşa’da yaptıkları bilimsel taramalarda 1200 civarında çeşme tespit eden proje yürütücüleri, bu çeşmelerden kitabesi olan ve tarihi çeşme niteliğinde görülen 8 tanesi üzerinde çalışma gerçekleştirdi.

Çeşmelerin kültürel mirasa dâhil edilip literatürde yerlerini almaları, bakım, onarımlarının yapılması ve kamuoyunda farkındalık oluşması için gerekli girişimler başlatıldı. 

TÜBİTAK yarışmasında Bursa’ya derece giren diğer okullar ise Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi oldu.

Yarışma, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca düzenlendi.

TARİHİ ÇEŞMELER PROJESİ’NE ÜÇÜNCÜLÜK

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşegül Aydemir ‘Mustafakemalpaşa’nın Unutulan Tarihi Çeşmeleri’ isimli projesi ile Tarih-Kültürel Miras alanında üçüncü olma başarısı gösterdi. Projede Fatma Şen’de danışman öğretmen olarak görev yaptı.

Aynı yarışmada Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Konak, Ayşe Aylin Erdoğan danışmanlığında hazırladığı ‘Kadsis (Akıllı Yüz Tanıma ve Ateş Ölçme Sistemi)’ isimli proje ile Yazılım-Tematik Alan Görüntü, Ses ve Yazı Tanıma ve İşleme Teknolojileri alanında ikincilik elde etti.

Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenur Örnek de öğretmen Tuğba Tokol’un danışmanlığında hazırladığı ‘Enginar Yaprağından Doğal Koruyucu Eldesi’ isimli proje ile Kimya-Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında üçüncü oldu.   

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNDEN TEBRİK

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; “Bu tür yarışmaları öğrencilerimizin bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik edilmesi anlamında çok değerli görüyorum. Bu nedenle derece alsın almasın yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, onlara danışmanlık eden öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve velilerimizi kutluyorum” dedi.  

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’de yaptığı açıklamada; “Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Ayşegül Aydemir, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Bölge Birincisi olarak katıldığı Türkiye Finallerinden Türkiye Üçüncülüğü ile döndü. Başta Okul Müdürü Ahmet Deniz’i, öğrencimiz Ayşegül Aydemir’i ve Danışman Öğretmeni Fatma Şen’i tebrik eder, başarılarından dolayı kutlarız” dedi.

14 BİN PROJE BAŞVURDU

Bu yıl yarışmada 2 bin 615 farklı okuldan toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu alındı. Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.

Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 160 projenin sahibi olan öğrenciler, 25-26 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 240 projeden 12’si birincilik, 24’ü ikincilik, 36’sı üçüncülük ve 36’sı teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.