uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇALTILIBÜK’TE ÖRNEK GİRİŞİM

ÇALTILIBÜK’TE ÖRNEK GİRİŞİM
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.09.2022 07:00 | Son Güncellenme: 03.09.2022 14:22
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın kırsal Çaltılıbük Mahallesi’nde bir araya gelen gençler, çocuklar için örnek bir girişime imza attı.

Önce geri dönüşümden alınan demir hurda variller kesilerek, kaynak yardımıyla vagon imal edildi.

Her bir vagon 4 çocuğun oturabileceği şekilde tasarlandı. Daha sonra tekerlek takılan vagonlar, elektrikli bisikletin arkasına eklenerek tren haline getirildi.

Abilerinin yaptığı vagonlara binen çocuklar, köyde trenle yolculuk yapmanın keyfini çıkarttı.

Mustafakemalpaşa’ya 26 km uzaklıktaki kırsal Çaltılıbük Mahallesi’nde, Çaltılıbük Kültür Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Gençlik Derneği üyeleri, özellikle hafta sonları ve yaz aylarında şehirden aileleriyle gelen çocukları sevindirmek için proje başlattı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Geri dönüşüm tesisinden 4 varil temin eden üyeler, bunları boydan ikiye keserek içine tahtalardan oturak yaptı. Profil demirleriyle varillerin altına tekerlek takıp birbirine bağlayan gençler, vagonlar halinde dizdi.

Elektrikli bisikletle çekilen vagonlara binerek mahalle içinde tur atan çocuklar, yaz tatillerinde gönüllerince eğleniyor.

YÜRÜMEKTE ZORLANAN YAŞLILAR DA BİNİYOR

Dernek Başkanı Fikri Çakır, mahallede 25 çocuğun bulunduğunu söyledi.

Çocukların yüzünü güldürmek için farklı bir eğlence konsepti oluşturmak istediklerini belirten Çakır şöyle konuştu; “Bu projeyi 2 gün içinde hazırladık, ani gelişti. Çünkü çocuklarımızı parkta sakin bir şekilde otururken gördük. Buraya bir heyecan katalım istedik. Çocuklarımızı biraz neşelendirelim ki köy hayatında biraz daha iç içe olsunlar. Çünkü tablet, telefonla büyüyen çocuklar sosyalleşemiyor. Varilleri gidip geri dönüşüm tesisinden aldık. Gençlerimiz kendi imkânlarıyla kaynak makinesi kullanarak bunu hazırladı. Bunu yaptığımızda köyden kimsenin haberi yoktu. Çocukları bindirdiğimizde bütün köyü hep birlikte turladık. Köylüler de pencerelere çıkarak alkışlarla bize destek verdi”

Çakır, mahallede yürüme güçlüğü çeken yaşlıları da ‘gençlik treni’ ile gitmek istedikleri yere bıraktıklarını anlattı. Sadece bu trende kullanabilecekleri bir elektrikli bisiklete ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Çakır; “Böyle bir araç temin edilirse kalıcı hale getirip köyde hem yaşlılarımızı hem de çocuklarımızı taşımak istiyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz doğrultusunda inşallah yine şenlik alanımızda böyle geri dönüşüm malzemeleriyle değişik konseptler hazırlayacağız, bir lunapark gibi. Bu tarz projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

‘TREN PARKURU OLUŞTURULURSA GÜZEL OLACAK’

Mahalle Muhtarı Salih Kayacık da 300 kişinin yaşadığı Çaltılıbük’ün nüfusunun özellikle yaz aylarında ve dini bayramlarda arttığını dile getirdi. Gençlerin güzel bir projeye imza attığını ifade eden Kayacık; “Bu projenin belediye tarafından da desteklenmesini istiyoruz. Bir tren parkuru oluşturulursa güzel olacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Çocuklardan Elif Ebrar Erdem, böyle bir trene ilk kez bindiğini ve çok mutlu olduğunu belirtti.

Emre Çakır ise treni kendilerine armağan eden mahalle gençlerine teşekkür ederek; “Köy içinde bizi gezdirdiler. Hiç tehlikesi yok. Arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Tek isteğimiz trenin çekilmesini sağlayacak bir elektrikli araç” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.