uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇİĞ SÜTE DESTEK ARTTI, YENİ DÜZENLEME GELDİ

ÇİĞ SÜTE DESTEK ARTTI, YENİ DÜZENLEME GELDİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



26.09.2022 07:00 | Son Güncellenme: 25.09.2022 13:50
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ süt destek primini 50 kuruşa çıkartırken, yayımladığı yeni tebliğle de bu desteğe yönelik başvuru esaslarını yeniden düzenledi.

‘Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle tebliğin çiğ süt desteklemesinin başvuru yeri, şekli ve zamanına ilişkin şart ve kurallara dair hükmüne ek yapıldı.

Buna göre, destekleme döneminde her türlü denetim ve soruşturma nedeniyle Bakanlık Süt Kayıt Sistemi’ne (BSKS) veri giriş yetkisi iptal edilen üretici/yetiştirici örgütlerine üye/ortak yetiştiricilerin, desteklemeye esas başvuru ve diğer tüm iş ve işlemleri, varsa veri giriş yetkisi bulunan başka bir üretici/yetiştirici örgütünce yapılacak.

Üyelerin/ortakların veri giriş yetkisi iptal edilen üretici/yetiştirici örgütünün dışında herhangi bir üyeliği/ortaklığı yoksa esas başvuru ve diğer tüm iş ve işlemleri il/ilçe müdürlüğünce yürütülecek.

30 KURUŞ ARTTI


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Öte yandan süt üreticilerine 15 Mayıs-30 Eylül dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi ise 30 kuruş artırılarak 50 kuruşa çıkarıldı.

Hatırlanacağı üzere, önceki hafta Ulusal Süt Konseyi toplanarak çiğ süt tavsiye fiyatlarını görüşmüş ancak toplantı sonrasında herhangi bir fiyat artışına gidilmemişti.

1 litre çiğ sütü yaklaşık 9.5-10 TL’ye mal eden üreticiler de zarar ettikleri gerekçesiyle anaç hayvanlarını kesime göndermeye devam ettiklerini açıklamış ve USK’dan çiğ süt tavsiye fiyatı olarak destekleme primi hariç en az 9.5-10 TL gibi bir rakam beklentisinde olduklarını dile getirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.