uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘ÇOCUKLARIMIZ, ÜLKEMİZİN GÜVENCESİ’

‘ÇOCUKLARIMIZ, ÜLKEMİZİN GÜVENCESİ’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.09.2022 07:25 | Son Güncellenme: 13.09.2022 17:43
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da 12 Eylül’de başlayan 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, 75 özel ve resmi okulda 17 bin 285 öğrenci ve 1.149 öğretmen ders başı yaparken, her yıl Eylül ayının ikinci haftası kutlanan ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla da tören düzenlendi.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, yeni eğitim yılında verdiği mesajda, geleceğin teminatı olan çocuklara imkânlar oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Çalık; “Çocuklarımızı vizyon sahibi yapmak, milli ve manevi değerlerle donatmak zorundayız. Bu çağda çocuk yetiştirmenin en kritik ve hassas noktalarından biri; içinde yaşanılan zaman dilimini iyi okumak ve geleceği görebilmektir” dedi.

İlköğretim Haftası kutlama programı, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlarken, etkinlikler daha sonra Yunus Emre İlkokulu’nda devam etti. 

Törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan yardımcısı Ersin Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Uludağ Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, şube ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘EĞİTİM, MEMLEKET MESELESİDİR’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını yapan Yunus Emre İlkokulu Müdürü Mustafa Bulut, 1991’den bu yana hizmet veren okulun, 2005 yılından beri ikili eğitim yaptığını, Barış Mahallesi’ndeki Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nun geçtiğimiz yıl açılmasıyla birlikte Yunus Emre İlkokulu’nun yükünün azaldığını ve normal eğitime geçtiğini söyledi.

Eğitimin bir memleket meselesi olduğunu vurgulayan Bulut; “ En önemli hedefimiz, çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dahilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip; milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.

‘BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR’

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ise yetişkinlerin, çocukların yetişmesinde üst düzey sorumlulukları bulunduğunu hatırlatırken, çocuklara imkanlar oluşturulması, vizyon sahibi yapılması, milli ve manevi değerlerle donatılmasının başta geldiğini kaydetti.

Hz. Ali’nin, ‘çocukları, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirilmesini’ öğütlediğine işaret eden Çalık konuşmasında; “Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak sorumluluğundadır” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ, ÜLKEMİZİN GÜVENCESİDİR’

Konuşmasında, ‘oğul atayı geçmezse işler yürümez’ diyen Yusuf Has Hacip ile ‘her insanın, kendisinden yüz yıl sonrasının planını yapması lazım’ diyen Mevlana’nın sözlerini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Atatürk’ün, memleketi asıl aydınlığa boğacak çocukları geleceğin bir gülü ve mutluluk pırıltıları olarak tarif ettiğini, gelecekte çocuklardan çok şeyler beklediklerini kaydetti.

Çalık sözlerini şöyle tamamladı; “ Çocuklarımız, okuyan, araştıran ve kendilerine güvenen bireyler olarak yetiştiğinde;  ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacaktır. Ülkemizin aydınlık geleceği çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımıza başarılar diliyor, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Çocukların; şiir, şarkı ve dans gösterileriyle renklenen program, ilk ders zilinin çalmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.