uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ETE BÜYÜK ZAM

ETE BÜYÜK ZAM
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



23.03.2022 09:10 | Son Güncellenme: 23.03.2022 14:57
A+
A-

Et ve Süt Kurumu (ESK), Ramazan ayı öncesi et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptığını duyurdu.

Yeni satış fiyat listesini resmi internet sitesinde yayınlayan ESK’da 1 kilogram kıymanın fiyatı 56 TL’den 83 TL’ye çıktı. Kilogramı 62,5 TL olan kuşbaşı ise 92 TL’ye yükseldi.

Daha önce 79,5 TL’den satılan biftek-rostonun listedeki yeni fiyatı 117,5 TL olurken, kontrefilenin kilogram fiyatı da 98 TL’den 145 TL’ye çıktı.

Pirzolanın kilogram fiyatı ise 103 TL’den 152 TL’ye yükselirken, kilogramı 154 TL olan bonfilenin yeni fiyatı ise yüzde 48 zam ile 228 TL oldu. Beyaz etlerdeki zam oranları ise yüzde 14-15 seviyesinde kaldı.

ESK, satış mağazalarındaki et ürünlerinin fiyatını yüzde 48 artırırken, üreticiden alacağı karkas kesim fiyatını artırmadı. ESK, halen karkas kesim fiyatı yerli hayvanda 60TL, ithal hayvanda 58 TL fiyat uygulamasına devam ediyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

FİYATLAR YÜZDE 25 ARTACAK

ESK’nın kırmızı et fiyatlarına yaptığı yüzde 48 oranındaki zamların serbest piyasadaki fiyatları da arttırması bekleniyor. Sektör temsilcileri, ESK’nın yüzde 48’lik zam hamlesinin serbest piyasada da fiyatları yüzde 20-25 oranında artıracağını öngörüyor.

Hayvancılık sektöründe uzun süredir yaşanan kriz sonunda fiyatlara da yansımaya başladı.

Özellikle süt sığırcılığı tarafında yüksek girdi maliyetlerine karşın uzun süre sabit tutulan çiğ süt referans fiyatı üreticileri zarara sokmuştu. Çok sayıda üretici anaç hayvanlarını kesime göndererek ahırlarını boşalttı. Bu da besilik materyal tarafında açık yaratmaya başladı. Hem artan maliyetler hem de hayvancılık tarafında bozulan dengelerin de etkisiyle son dönemde karkas et fiyatlarında da yükseliş söz konusu. Türkiye’de ortalama dana karkas fiyatları 85 TL’nin üzerine çıktı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin yayınlandığı son verilere göre yağsız dana karkas etin kilogram fiyatı 86,40 TL’ye yükseldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.