uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5844
EURO
34,8069
ALTIN
2.511,28
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

GAZİLERİN GURUR GÜNÜ

GAZİLERİN GURUR GÜNÜ


19.09.2022 16:38
A+
A-

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 101. yıl dönümü dolayısıyla kutlanan ‘Gaziler Günü’ için Mustafakemalpaşa’da tören düzenlendi.

Gaziler Günü’nün gururla kutlandığı programda konuşan Mustafakemalpaşa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, devletin ve milletin gazilere verdiği büyük değeri her zaman hissettiklerini söyledi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı tarafından Cumhurluk Alanı’nda gerçekleştirilen ’19 Eylül Gaziler Günü’ törenine; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanvekili Ercan Leblebici, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Garnizon Komutanı J.Ütgm. Emre Kavak, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Askerlik Şubesi Başkanı Pers. Asb. Kd. Üçvş. İsmet Çağrı Ceviz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Mustafakemalpaşa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar yaptı.

‘ÜLKEMİZ, EN KUTSAL EMANETİMİZDİR’

Gaziler Günü’nün 101.yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Hazar; “19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan vefakâr gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. 19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye koşan, dünya barışı için Kore’ de destanlar yazan, Kıbrıs’ta soydaşlarımızı kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü uğrunda kahramanca mücadele eden, asker, polis, öğretmen, sivil ve gazilerimizin kahramanlık günüdür. Asil Türk Milleti’nin bağrından çıkmış, şanlı, şerefli Türk ordusu, dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün en büyük güvencesi olmayı sürdürecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bugün vesilesiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

GAZİLERE VEFA YEMEĞİ

Hazar’ın konuşmasının ardından İbrahim Önal Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Efe Köylü tarafından şiir okundu.

Mustafakemalpaşa Belediye Bandosu’nun kahramanlık marşları söylediği kutlama programının ardından protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulundu.

Tören, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından gazi ve şehit aileleri onuruna Öğretmenevi’nde verilen öğle yemeği ile sona erdi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.