uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3984
EURO
35,0370
ALTIN
2.322,52
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KANAR; ‘MİLLET BAHÇESİ MUSTAFAKEMALPAŞA’YA DEĞER KATACAK’

KANAR; ‘MİLLET BAHÇESİ MUSTAFAKEMALPAŞA’YA DEĞER KATACAK’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.12.2020 18:25 | Son Güncellenme: 09.08.2021 18:26
A+
A-

Mustafakemalpaşa, 50 dönümlük sosyal donatı alanıyla Bursa’nın en büyük ve en fonksiyonel Millet Bahçesi’ne kavuşuyor.

Mustafakemalpaşa’nın çehresinin değiştiren milyonluk yatırımlar hız kesmeden devam ederken Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın seçim beyannamesinde yer verdiği bir yatırım daha ilçeye kazandırılıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 5 yılda ilçenin alt yapısı ve üst yapı yatırımlarını tamamlayarak sağlam temeller üzerinde ilçeyi geleceğe taşıyacak, yaşam kalitesini en üst seviyeye ulaştıracak vizyon projeleri bir bir gerçeğe dönüştürüyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

318 km uzunluğunda ve 50 milyon TL değerindeki dev içme suyu yatırımı, 3. köprü, Muradiyesarnıç Sosyal Tesisleri, Sedde Projesi gibi pek çok proje ile ilçenin çehresini değiştiren Başkan Kanar, en önemli seçim varanlarından birisi olan Millet Bahçesi için de önemli bir başarıya imza atıyor.

‘5 BELEDİYEDEN 1’İ MUSTAFAKEMALPAŞA OLDU’

2020 yılında Türkiye genelinde sadece 5 belediye için millet bahçesi projesi onaylanırken, bu ilçelerden birisi de Mustafakemalpaşa.

Toplamda 300 dönümlük alan üzerine kurulacak Millet Bahçesi’nde sosyal donatılar 50 dönümlük alanı kaplayacak.

TOKİ tarafından 3 Aralık günü yapılan ihale ile birlikte yüklenici firma tarafından sosyal donatıların ve yaşam alanlarının yapımına yer teslimi ile başlanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kanar; “Millet bahçesinde vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatılar yer alacak. Mustafakemalpaşalı hemşehrilerim meyve bahçeleri ve daha çok yeşille buluşacak, huzur içinde vakit geçirebilecek. Millet bahçesi projesi, içerisinde barındıracağı yeşiliyle, yürüyüş ve bisiklet yoluyla, dinlenme alanları ile doğa ile iç içe, yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Projede havuzlar, çim alanlar, dinlenme alanları, cami ve meydan, biyolojik gölet ve platformu, millet kıraathanesi ve meydan, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor alanları yer alacak. 300 dönümlük alanın kalan bölümü ise belediye tarafından değerlendirilecek. Arıtma tesisi ile millet bahçesi arasında bir tampon bölge oluşturacağız. Burada endemik bitkiler üreteceğiz ve aynı zamanda açacağımız bir alanda bunları satacağız” dedi.

‘ŞEHİR DIŞ ALANLARA AÇILACAK’

Projenin özellikle konumuna dikkat çekerek vurgu yapan Başkan Kanar; “Bursa Merinos’ta yapılan Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi için zamanında çok fazla eleştiri yapılmıştı. Ancak gelinen noktada görüldü ki çok doğru bir yatırımmış. Yapılan etkinliklerin, toplantıların merkezi Merinos Kongre ve Kültür Merkezi oldu. Yeni proje ilçemizin vizyon rekreasyon alanlarından birisi olacak. Aynı zamanda şehir merkezinde oluşan yığılmayı da engelleyerek şehrin dış alanlara açılmasını sağlayacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.