uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KIRSALA 735 BİN TL’LİK HİBE

KIRSALA 735 BİN TL’LİK HİBE
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



04.10.2021 09:32
A+
A-

YABAN MERSİNİ ÜRETİMİNDE KAZANÇ ARTIYOR

6 dekar pilot arazide başlayan ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin girişimleriyle kısa sürede 10 kat artan yaban mersini üretimi çığ gibi büyüyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yaban mersini yetiştiriciliği için hazırladığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün de destek verdiği proje, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edildi.

KANAR; ‘KENTTEN KÖYE DÖNÜŞÜ HIZLANDIRACAK’

Proje kapsamında çiftçilere can suyu olacak hibe kredisinin sözleşmesi için Güvem Mahallesi’nde imza töreni düzenlendi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, ORKÖY Bölge Sorumlusu Nail Deniz, Güvem Muhtarı Şerif Erol ve kredi almaya hak kazanan 30 çiftçi sözleşmeye imza attı. Belediye aracılığıyla yüzü gülen üreticiler, 735 bin TL hibe desteği alacak.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Dalından toplanmadan kilogramı 50-80 TL’den alıcı bulan, katma değeri yüksek bir ürün olarak üreticilere büyük kazanç sağlayan yaban mersini, hem çiftçiyi hem de atıl arazileri ihya ederken gençlerin kentten köye dönüşlerinin de önünü açıyor” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu ve 20 yıl aradan sonra atıl tarım arazilerinde çiçek açtıran pilot projesi, Orman ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) desteğiyle güçleniyor.

Kırsal Güvem Mahallesi’ndeki 6 dekar pilot arazide, bin 500 fidanla üretimine başlanan ve antioksidan özelliği ile son yıllarda popülerliği gittikçe artan ‘Yaban Mersini’ bölge çiftçisinin ilgi odağı olurken, Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü de çalışmalarını hızlandırarak üretimin tüm bölgede yaygınlaştırılması için harekete geçti.

7 YIL ÖDEMESİZ, YÜZDE 20 HİBE

Yapılan çalışmalar neticesinde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yaban mersini yetiştiriciliği için hazırladığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün de destek verdiği proje, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilirken, çiftçiler ORKÖY’den 7 yıl ödemesiz yüzde 20 hibe kredisi almaya hak kazandı. Güvem ve Alpağut mahallelerini kapsayan proje ile 30 çiftçiye 24 bin 500 TL olmak üzere toplam 735 bin TL hibe desteği ile sağlanacak.

Proje kapsamında çiftçilere can suyu olacak hibe kredisinin sözleşmesi için Güvem mahallesinde imza töreni düzenlendi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, ORKÖY Bölge Sorumlusu Nail Deniz, Güvem Muhtarı Şerif Erol ve kredi almaya hak kazanan 30 çiftçi sözleşmeye imza attı.

HEDEF 300 DEKARDA ÜRETİM

Alınan desteklerle çiftçilerin ilk etapta 100 dekar tarım arazisinde yaban mersini üretimi gerçekleştireceklerini söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Daha sonraki aşamada ise bu hedefi daha yukarıya taşıyarak 300 dekara kadar çıkaracaklar. Hem meyveye hem de yaban mersini üretimine olan ilginin artması bölgeyi Bursa’da en büyük üretici konumuna getirecek. Her yıl giderek artan üretim, orman köylüsünün yüzünü güldürecek. Dalından toplanmadan kilogramı 50-80 TL’den alıcı bulan, katma değeri yüksek bir ürün olarak üreticilere büyük kazanç sağlayan yaban mersini, hem çiftçiyi hem de atıl arazileri ihya ederken gençlerin kentten köye dönüşlerinin de önünü açıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık Mustafakemalpaşa’da yaban mersini ile yeni bir dönem başlıyor. Hayırlı olsun” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.