uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3640
EURO
34,9634
ALTIN
2.324,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KIZILAY, GÖNÜLLÜLERLE BÜYÜYOR

KIZILAY, GÖNÜLLÜLERLE BÜYÜYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



07.11.2022 07:50 | Son Güncellenme: 05.11.2022 13:37
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla okullarda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Türk Kızılay Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Mustafa Eren, okullarda gerçekleştirilen programlarda Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini öğrencilere anlatarak, ‘gönüllülük’ mesajı verdi. Kızılay’ın ‘kara gün’ dostu olduğunun altını çizen Eren, Kızılaycılık ruhunun yaşatılması ve genç nesillere aktarılması için herkese görevler düştüğünü dile getirdi.

Türk Kızılay Mustafakemalpaşa Şubesi tarafından, Kızılay Haftası dolayısıyla öğrencilere Türk Kızılay’ının tarihsel süreçlerdeki yeri ve önemi, ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirdiği çalışmaların tanıtımı ile yardım ve gönüllülük esasına dayalı etkinliklerin önemi aktarıldı.

Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmanın amaçlandığı etkinlikler; Mehmet Akif İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Nilüfer Hatun Kız Meslek Lisesi, İbrahim Önal Fen Lisesi, Hasan Celal Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Demireli İlk ve Ortaokulu ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

‘TEMEL GÜCÜMÜZ, HALKIMIZ’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Türk Kızılay Şube Başkanı Mustafa Eren, öğrencilere verdiği bilgilerde, Kızılaycı olma ruhunun küçük yaşlarda aşılanmasının önemine vurgu yaptı. 

Türk Kızılay Mustafakemalpaşa Şubesi’nin 107 yıllık dev bir çınar olduğunu kaydeden Eren; “Türk Kızılay, kurulduğu 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayırım ve çıkar gözetmeyen, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. Kızılaycılık bir yaşam biçimidir. Genel Müdürlük dışında kalan tüm kademelerdeki görevler fahri ve gönüllülük esası taşır. Kızılay’ın 7 ilkesi; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrenselliktir. İnsan onurunun korunması amacıyla, savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenmiştir. Türk Kızılayı’nın özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Türk Kızılayı’nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir” dedi.  

GÖNÜLLÜLÜK ÇAĞRISI

Minik öğrencilere beyaz önlük giydirilerek, Kızılay’ın çalışmaları ve kan bağışının önemine vurgu yapılan etkinliklerde Eren,  Aralık 2020’de hayata geçirilen yeni gönüllü yönetim sistemi ‘www.gonulluol.org’u tanıtarak, Kızılay’a gönüllü olunması çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.