uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

KURBAN KESİM YERLERİNE DENETİM

KURBAN KESİM YERLERİNE DENETİM


22.06.2023 11:38 | Son Güncellenme: 22.06.2023 11:40
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın talimatları doğrultusunda harekete geçen Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, Kurban Bayramı öncesi Müftülük tarafından belirlenen kesim alanlarında incelemelerde bulundu.

Başkan Kanar, ‘kurban hizmetleri komisyonu ile koordinasyon halinde olduklarını, ihmale, uygunsuz şartlara ve kaçak kesime asla izin verilmeyeceklerini söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim yerlerini denetledi.

Denetimlerde temizlik ve sağlık kurallarına yönelik uyarılarda bulunurken, kesimhanelerin temizliği, kesimden çıkacak atıkların ve atık suların bertaraf yöntemleri, hijyen şartları gibi hususlar kontrol edildi. Yapılan denetimlerde kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereği kesim yerlerinde uygulanması gereken fiziki düzenlemeler hakkında yer sahipleri de bilgilendirildi.

‘KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU İLE KOORDİNASYON HALİNDEYİZ’

İlgili Bakanlıkların taşra teşkilatlarının katılımıyla Mustafakemalpaşa’da kurban hizmetleri komisyonunun oluşturulduğunu ve paydaş kurumlarla denetimlere devam edeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerimiz ve zabıta memurlarımız, kesim öncesi yapılan denetimlerde Tarım Müdürlüğü personelleri ve din görevlisi arkadaşlarımızla koordineli çalıştılar. Gıda hijyeni ve kesimlerin halk sağlığına uygunluğu her zaman önceliğimiz” ifadelerinde bulundu.

‘İHMALE, UYGUNSUZ ŞARTLARA VE KAÇAK KESİME ASLA İZİN VERİLMEYECEK!’

Kurban Bayramı öncesinde denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydeden Başkan Kanar; “Kardeşliğimizin ve yardımlaşma kültürümüzün pekiştiği Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sağlığı için sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. İslam geleneğinde özel bir yeri olan kurban ibadetinin usulüne uygun şekilde yapılması, olası kazaların önüne geçilmesi ve bayramın en güzel şekilde geçmesi için mesai arkadaşlarımızla birlikte tüm tedbirlerimizi alıyoruz. İhmale, uygunsuz şartlara ve kaçak kesime asla izin vermeyecek, cezai işlemleri uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız,  izinsiz ve uygun olmayan yerlerde kesim yapmamaya lütfen özen göstersinler. Tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını şimdiden kutlarım” dedi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.