uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,6000
EURO
34,8429
ALTIN
2.494,51
BIST
9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

MADEN ŞEHİTLERİNE ANMA

MADEN ŞEHİTLERİNE ANMA


10.12.2021 07:50 | Son Güncellenme: 09.12.2021 19:04
A+
A-

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hanay, 10 Aralık 2009’da Mustafakemalpaşa Bükköy’de bir kömür ocağında yaşanan grizu patlamasında hayatını kaybeden 19 maden emekçisini andı.

Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının 12. yıl dönümünde bir açıklama yapan Hanay; “10 Aralık, yüreklerimizin kömür karasına dönüştüğü bir gündür” dedi.

Bir kardeşini de faciada kaybeden Nihat Hanay, Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’ni ülke genelindeki maden kazalarında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine destek olmak için kurduklarını söyledi.

‘AYRIMCILIĞI KABUL EDEMEYİZ’

Hanay; “Mustafakemalpaşa’da bundan 12 yıl önce, maalesef büyük bir facia yaşandı. Yerin metrelerce altında ekmek parası için çalışan 19 maden emekçisi kardeşimiz, yaşanan bir felaket neticesinde maden ocağından dışarı çıkamadı. Ülkemizi derin bir hüzne boğan bu olayın üstünden geçen 12 yılın ardından bu kardeşlerimizi unutmadık, her birini rahmetle anıyorum. Bizler dernek olarak maden şehitlerimizin her zaman yanındayız. Defalarca tekrar ettiğimiz gibi Türkiye’de Maden Yasası’nın değişmesini istiyoruz. İş ve işçi güvenliğinin maksimumum seviyeye çıkarıldığı bir mevzuata ihtiyacımız var. Emeğin ve alın terinin gasp edilmediği bir kanun beklentimiz var. Madenlerde hayatını kaybeden şehitlerimiz arasında ayrım yapılmasını kabul edemeyiz. Şehitlerimizin yakınlarının eşit haklara sahip olmasını ve ayrım yapılmaksızın kamuda istihdam edilmelerini istiyoruz. 2003 ve 2014’te çıkarılan kanun, maalesef hak sahipleri arasında ayrımcılık yaratmıştır. Bunun düzeltilmesini talep ediyoruz. Bu hassasiyetle ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgide bir avuç kömür için canını veren ülkemiz genelindeki tüm madencilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

19 İŞÇİYE MEZAR OLDU

19 Aralık 2009 tarihinde Mustafakemalpaşa’da Devecikkonak yakınlarındaki Bükköy Madencilik’e ait kömür ocağında yaşanan faciada 19 işçi, yerin metrelerce altından sağ çıkamadı.

Grizu patlamasında maden işçilerinden Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Murat Aydın, Şenol Kurt, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yonis Arıçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çetin hayatını kaybetti.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.