
Mustafakemalpaşa’nın Paşalar, Bostandere ve Karapınar ile Susurluk’un Yaylaçayır, Gürece ve Karaköy mahalleleri arasında projelendirilen 8 adet türbin kapasiteli RES için hazırlanan ÇED raporu halkın görüşüne sunuldu.
10 GÜN SÜREYLE GÖRÜŞ ALINACAK
Bursa Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan duyuruda, söz konusu mahalleler arasında BER Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan 48 MWm/45 MWe kurulu gücündeki Yarış RES projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu’nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şeklinin verildiği bildirildi. Rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi (1) no’ lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nde 10 takvim günü süreyle görüşe açıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı veya Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne iletilen görüşler, projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacak. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde ilgili kurumlara müracaat edilebilecek.