uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
28,9846
EURO
31,2142
ALTIN
1.864,65
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
12°C
Bursa
12°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
14°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

MUSTAFAKEMALPAŞA’YA TMO KURULACAK MI?

MUSTAFAKEMALPAŞA’YA TMO KURULACAK MI?
27.07.2023 15:19
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yanıtlaması istemiyle Mustafakemalpaşa ile ilgili 2 maddelik soru önergesi verdi.

Milletvekili Öztürk, Mustafakemalpaşa’nın büyüyen tarımsal üretim hacmine karşın Toprak Mahsulleri Ofisi’ne sahip olmadığına dikkat çektiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı; “Mustafakemalpaşa, 110 kırsal mahallesi ve büyüyen tarımsal üretim hacmi iledünyanın buğday sıkıntısı çektiği şu günlerde stratejik bir öneme sahiptir. Mustafakemalpaşa’da TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) temsilciliğinin olmayışı köylümüzü mağdur etmektedir. Hükümetin açıkladığı alım fiyatının enflasyon karşısında eridiği şu günlerde, zaman çiftçilerimizin ödemeler dengesi için hayati öneme sahiptir. Buna karşın, Mustafakemalpaşa’daki köylülerimiz, Karacabey’e gitmekte, buna rağmen mal ve ücret teslimi için bir ay gibi süreler verilmektedir. Buğdayını biçtiren birçok köylünün koyacak silosunun olmayışı ve saklama şartlarının güçlülüğü çiftçiyi simsarların düşük fiyat tarifesinden alımlarına mecbur kılmaktadır. Bu bağlamda; Mustafakemalpaşa’da Toprak Mahsulleri Ofisi kurulması yıllık plan içerisinde var mıdır? Çiftçinin saklama koşullarını meccani olarak arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.