uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

NEVRUZ COŞKUSU KALPLERİ BİRLEŞTİRDİ

NEVRUZ COŞKUSU KALPLERİ BİRLEŞTİRDİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



25.03.2022 09:50 | Son Güncellenme: 24.03.2022 17:32
A+
A-

Türk dünyasının ortak geleneği olan Nevruz, coşkuyla kutlandı.

Farklı coğrafyalarda yaşayan Türk halklarının yaklaşık 3 bin yıldır kutladığı ‘Yeni Gün’ anlamındaki Nevruz Bayramı’nın toplumsal birlik ve dayanışma duygusu, Mustafakemalpaşa’da yaşatıldı.

Bursa kent merkezinde 21 Mart Nevruz Bayramı’nda start alan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti kutlamaları, 23 Mart günü Mustafakemalpaşa’ya taşındı.

Kortej yürüyüşü ve dans gösterisiyle yaşanan Nevruz coşkusuna; Özbekistan, Kırgızistan, Bulgaristan, ve Türkmenistan’dan gelen halk dansları toplulukları da yöresel kıyafetleri ile renk kattı. Coşkuya ortak olan Mustafakemalpaşa protokolü, Nevruz’un renkli ritüelleri arasında üretkenliği ve güç birliğini sembolize eden yumurta boyama ve tokuşturma geleneğini de yaşattı.        

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’yı, bu unvana layık ayrıcalıklı etkinliklerle buluşturmaya başladı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Etkinliklerin resmi açılışını 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarıyla başlatan Büyükşehir Belediyesi, Nevruz coşkusunu Mustafakemalpaşa’da yaşattı. Kutlamaların adresi Adnan Menderes Meydanı oldu.

ATLILAR VE MEHTER CADDELERDE YÜRÜDÜ

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı kortej yürüyüşü Etibank Parkı’ndan başladı.

Kırgızistan, Bulgaristan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve birçok coğrafyanın insanı, Mehteran Takımı ve atlılar eşliğinde Mustafakemalpaşa caddelerinde yürüdü. Bu heyecanlı güne vatandaşlarda camlardan ve balkonlardan alkışlarla destek oldu.

Yağmura rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla yapılan yürüyüşe konuk halk dansları toplulukları ayrı bir renk kattı.

TÜRK DÜNYASI MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BULUŞTU

Yürüyüşün ardından Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Şanlı tarihimizden, geleneklerimizden ve inancımızdan aldığımız güçle Türk dünyasındaki kardeşlerimize hiç olmadığımız kadar yakınız. Türkiye olarak sadece Türk dünyasının değil, tüm mazlum ve mağdur coğrafyaların umuduyuz. Nevruz Bayramı’nın tüm Türk ve İslam alemine, dünyanın tüm mazlum halklarına barış, huzur, mutluluk, sevgi ve bereket getirmesini diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin inşallah” diye konuştu.

COŞKU DORUĞA ÇIKTI

Mustafakemalpaşa’daki törende protokol üyeleri yumurta tokuşturma geleneğini de yaşattı.

Konuşmaların ardından konuk halk dansları ekiplerinin konser ve dans gösterileri kutlamalarındaki coşkuyu doruğa çıkardı.

Kırgızistan Solisti Sairabu Chelekeeava ile başlayan etkinlik, Bulgaristan Pirin Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türkmenistan Solisti Rasul Jumashev, Kazakistan Jargo Dans Topluluğu, Kırgızistan Solisti Moncok Samatova, Özbekistan Horezm İl Devlet Müzik Dram Tiyatrosu Dans Topluluğu ve Nevruz şarkısı ile final yaptı.

Yağmura rağmen meydanı dolduran vatandaşlar, etkinlikleri sonuna kadar takip etti.

Görkemli gösteri sonunda tüm protokole toprağın yeşermesi ile hayat ve bereketin sembolü olan Azerbaycan’ın Nevruz sembolü semeni takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.