uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
38,1466
EURO
43,5012
ALTIN
4.082,36
BIST
9.396,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

OKULLAR EĞİTİME HAZIR

OKULLAR EĞİTİME HAZIR



Kervan Mobilya
03.09.2021 10:21
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı için tüm kademelerde 6 Eylül 2021 Pazartesi günü ilk ders zili çalacak.

31 Ağustos Çarşamba günü itibariyle başlayan okul öncesi ve 1. sınıf uyum eğitimlerinin ardından

Mustafakemalpaşa’daki 81 kurumda yaklaşık 1040 öğretmen ve 16 bin 580 öğrenci, tam zamanlı ve yüz yüze eğitime başlayacak.

MEB’in Sağlık Bakanlığıyla birlikte hazırladığı ‘Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ kapsamında Mustafakemalpaşa’da gerekli tedbirlerin alındığı tüm okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğu bildirildi.

Öğretmenlere bu süreçte salgın ve okulların yeniden açılmasına ilişkin seminerler verilirken, belediye ekipleri de özellikle okul ve bahçe temizliğine yönelik çalışmalar yaptı.

PCR TESTİ İSTENECEK

Bursa Valiliği de okulların açılmasıyla birlikte uygulanacak tedbirleri açıkladı.

Buna göre öğrencilerle bir araya gelmesi mecburi olan aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanlarından haftada iki kez PCR testi istenilecek.

Valilikten yapılan açıklamada; “6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere iştirakinde ya da uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için negatif sonuçlu PCR testi mecburiyeti getirilecektir. Yine Millî Eğitim Bakanlığınca 24 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan ‘Kovid 19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Tedbirler Rehberi’nde öğrencilerle bir araya gelmesi mecburi olan aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanlarından haftada iki kez PCR testi istenilecektir” denildi.


2021-2022 MEB TAKVİMİ 

Okullarda birinci dönem, 6 Eylül Pazartesi günü başlayacak, ardından ilk ara tatil 15-19 Kasım arasında verilecek. Daha sonra sömestr tatili 21 Ocak’ta başlayıp, 7 Şubat’ta sona erecek.
İkinci dönem ise 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak. 11-15 Nisan arasında ikinci ara tatil yapılıp, 17 Haziran 2022 Cuma sona eğitim öğretim yılı sona erecek.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.