uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,5391
EURO
51,4366
ALTIN
6.774,06
BIST
13.589,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Yağmurlu
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C

ÖNCE BULUYOR SONRA ÜRETİYOR

ÖNCE BULUYOR SONRA ÜRETİYOR



Kervan Mobilya
18.03.2022 09:25 | Son Güncellenme: 17.03.2022 17:20
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da emekli bir esnaf, yolda bulduğu her ürünle yeni teknolojik aletler geliştirdi.

Evini, hayatını kolaylaştıracak aletlerle donatan Hüsnü Yıldırım, hurda malzemelerden ürettiği yeni eşyaları tekrar kullanıma sunuyor.
Uzun yıllar Mustafakemalpaşa’da esnaflık yapan Hüsnü Yıldırım, emekli olduktan sonra kırsal Karapınar Mahallesi’ne yerleşti.

Köyde gezerken bulduğu hurda malzemelerden ve ağaç kütüklerinden yetişle alet ve malzemeler üreten Hüsnü Yıldırım, eski dikiş makinesinden ceviz kıracağı, demir hurdalardan fide ekmeye aparat, taşlardan köye çeşme yaparken, her geçen gün yaptığı icatlara yenisini ekliyor.

Yerde bulduğu hiç bir malzemeyi israf etmeyerek onunla hayatını kolaylaştıracak aletler yapan Yıldırım, köyün ormanlarında bulduğu kurumuş ağaç kütüklerini el becerisiyle birleştirerek, çeşitli sandalye, masa ve dekoratif ürün olarak geri dönüşümünü sağlıyor.

Yaptığı ürünleri çevresindeki insanlara hediye eden yetenekli vatandaş, sipariş gelmesi durumunda ise uygun fiyatla satışını yapıyor.

Bu zamana kadar yüzlerce ürün yapan Hüsnü Yıldırım, bunların bazlarını evinde sergilerken bazılarını ise kullanıyor.
Çocukluğundan itibaren yeni şeyler geliştirmeyi sevdiğini ifade eden Yıldırım; “Elime geçen hurda malzemelerle yeni bir şeyler yapmayı seviyorum. Hurda malzemeden çok sayıda alet geliştirdim. Ayrıca ormandan topladığım kuru ağaç kök ve gövdelerinden çok sayıda masa sandalye yaptım. Bunları sevdiğim insanlara hediye ediyorum. Sipariş veren olursa onlara ücreti karşılığında yapıyorum. Evimde çok sayıda el işçiliğiyle yapılmış ürün var, yapmaya devam edeceğim” dedi.

KAYNAK: İHA

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.