uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

ORMANLAR İÇİN YENİ YIL ÖNLEMİ

ORMANLAR İÇİN YENİ YIL ÖNLEMİ


28.12.2022 07:30 | Son Güncellenme: 27.12.2022 17:47
A+
A-
  • Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Aralık ayında ‘yılbaşı çamı’ olarak adlandırılan ve ormanlardan usulsüz şekilde temin edilen çam, göknar, sedir ve ladin gibi ağaç türlerinin kesimlerini önlemek amacıyla ilave koruma tedbirler alındığını duyurdu.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, yeni yıl öncesi tedbirler kapsamında özellikle çam, sedir, göknar ağaçlarının bulunduğu ormanlarda koruma ekiplerinin devriye görevlerinin artırıldığını, önleme aramaları ve kontrollerinin ise sıklaştırıldığını bildirdi.

HAPİS VE PARA CEZASI UYARISI

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızın yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girilmesini teşvik amacıyla Yenişehir Orman Fidanlığımızda yetiştirilen, değişik yaş ve boylarda ladin fidanları satışa sunulmuştur. Talep eden vatandaşlarımız, Yenişehir Orman Fidanlığımızdan 200-300 cm olmak üzere farklı boy seçeneği ile satışa sunulan ladin fidanlarından dilediklerini (rootball) temin edebilir ve yılbaşı ertesinde uygun alanlara dikebilirler. Kurumumuzca alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımızı fidan dikmeye teşvik için Bölge Müdürlüğümüzce yeni yıl öncesi değişik türlerde ücretsiz fidan dağıtımı yapılacaktır. Bilindiği gibi ormanlarımız anayasa ile koruma altındadır. Ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlar olarak 7/24 görev yapmaktayız. 6831 sayılı Orman Kanunun 14. Maddesi ile devlet ormanlarından izinsiz ağaç kesmek yasaklanmıştır. Aynı kanunun 91.maddesinde göre devlet ormanlarından izinsiz ağaç kesenler ve/veya ağaçların hayatiyetini kaybettirenler üç aydan beş yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Temennimiz; ortak mirasımız olan orman alanlarımızın ve genç fidanlarımızın zarar görmemesidir. Bu sebeple yeşil vatanımıza zarar veren alışkanlıklarımızın değiştirilmesi yönünde kurum olarak her türlü tedbiri alarak çalışmalar yürütmekteyiz. 2023 yılında, ülkemiz ve tüm insanlar adına mutluluk ve sağlık diliyoruz” denildi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.