uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5940
EURO
34,8484
ALTIN
2.496,68
BIST
9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

PROF. ÖZ’DEN EK YERLEŞTİRME ÇAĞRISI

PROF. ÖZ’DEN EK YERLEŞTİRME ÇAĞRISI


20.09.2021 16:30 | Son Güncellenme: 20.09.2021 16:49
A+
A-

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, ek yerleştirmelerle ilgili açıklamada bulundu.

2021 YKS sonuçlarına göre ‘Birinci Ek Yerleştirme’ tercih işlemlerinin 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini dile getiren Prof. Dr. Öz; “Normal yerleştirmelerde olduğu gibi birinci ek yerleştirmelerde de 150 ve üzeri puan alanlar ön lisans, 180 ve üzeri puan alanlar ise lisans bölümleri için tercih yapabileceklerdir. 150 puanın altında puan alan adaylar ise tercih yapamayacaklardır. Birinci ek yerleştirmelerden sonra boş kalan kontenjanlara ise ikinci ek yerleştirmeler yapılacaktır. İkici ek yerleştirmelerde taban puanlar ön lisans programları için 140’a, lisans programları için ise 170’e düşecektir” dedi.

‘YERLEŞENLER, TERCİH HAKKINA SAHİP DEĞİL’

Prof. Dr. Mehmet Öz, ek yerleştirme tercihlerinin yapılması ile ilgili kurallar hakkında da şu bilgileri verdi; “2021-YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.”

GENÇLERE ÇAĞRI

Bir meslek sahibi olmanın, özellikle meslek eğitimi vermeyen liselerden mezun olanlar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öz, gençlere, yükseköğretim için U.U. Mustafakemalpaşa MYO’yu tercih etmeleri çağrısında bulundu.

20 Eylül tarihi itibariyle 93 kontenjanın boş bulunduğu okulun 6 programda eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiği bilgisini veren ve 2021 YKS sonuçlarına göre TYT puan türünden öğrenci alınacağını kaydeden Prof. Dr. Öz; “Gıda Teknolojisi Programı, öğrencilerine donanımlı gıda üretim ve uygulama laboratuvarı, kimyasal ve mikrobiyoloji analiz laboratuvarları ile uygulamalı eğitim vermektedir. Meslek Yüksekokulu bahçemizde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de katkıları ile tıbbi ve aromatik (kokulu) bitkiler örnek bahçesi oluşturulmuştur. Tohumculuk Teknolojisi ve Organik Tarım Programı’nda ise eğitim alacak öğrenciler ortalama 25 adet tıbbi ve aromatik bitkinin yetiştiriciliği, işlenmesi ve pazarlanması gibi konularda yetişmiş olacaklardır. Mezun öğrencilerimiz bu kazanımlarla kendi üretim alanlarını da oluşturabileceklerdir. Meslek Yüksekokulumuzda halen, 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 3’ü doktoralı 10 öğretim görevlisi görev yapmaktadır. Bazı özel dersler için de başta Ziraat Fakültesi olmak üzere diğer yüksekokul ve bölümlerden öğretim elemanları da görev almaktadır” dedi.

BOŞ KALAN KONTENJANLAR

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’na boş kalan bölüm ve kontenjan sayıları şöyle sıralandı; İşletme Yönetimi: 15, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları: 16, Pazarlama: 26,
Gıda Teknolojisi: 5, Organik Tarım: 17, Tohumculuk Teknolojisi: 14.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.