uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘REKOLTE BEYAN’ ÇAĞRISI

‘REKOLTE BEYAN’ ÇAĞRISI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



09.09.2022 07:25 | Son Güncellenme: 08.09.2022 17:16
A+
A-

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Marmarabirlik) 2022-2023 ürün alım kampanyası öncesi rekolte beyan alımlarına 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

Marmarabirlik tarihinin en yüksek alım miktarına hazırlık yaptıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa; “Kooperatif bölgelerimizin tamamında ‘var yılı’ olacağını öngörüyoruz” dedi.

2022-2023 ürün alım kampanyasında, miktar olarak en yüksek ürün alımına hazırlık yapan Marmarabirlik’te rekolte beyan alımları 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

Rekolte beyan alımları 14 Ekim 2022 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Ana sözleşme gereği rekolte beyanı vermeyen ortaklardan ürün alınmayacak.

ÜRÜN ALIM PLANI, REKOLTE BEYANINA GÖRE BELİRLENECEK


Weltew Home Mustafakemalpaşa

“Üreticimizin gerçeğe yakın rekolte beyanı vereceklerine inanıyoruz” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa şunları kaydetti; “Birliğimizin ürün alım planının olumsuz etkilenmemesi için, verilen rekolte beyanının ne kadar önemli olduğunu ortaklarımız geçtiğimiz yıl tecrübe etmiş oldular. Ürün alım planımız verilecek rekolte beyanına göre belirleneceği için, üreticilerimizin gerçeğe yakın rekolte beyanı vereceklerine inanıyoruz. Sahadan gelen bilgilere göre sofralık zeytin üretiminde rekoltenin geçtiğimiz yıla göre daha yüksek olacağını öngörüyoruz. Faaliyet alanımız olan kooperatif bölgelerimizin tamamında ‘var yılı’ olacaktır.”
Son 20 yılın en yüksek rekoltesini beklediklerini belirten Asa; “Rekoltenin yüksek olduğu böyle bir yılda temennimiz arz fazlalığın oluşmaması” dedi.
Üreticinin maliyet baskısı altında olduğunun altını çizen Hidamet Asa, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üreticilerimiz maliyet baskısı altında olduğundan doğal olarak fiyat beklentisi içinde. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak, üreticinin emeğinin karşılığını alacak şekilde ürün alım fiyatları belirlenecektir. Bu kampanya döneminde de üreticilerimizin hakkı ve emeği korunacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”
Önümüzdeki kampanya döneminde en yüksek alım miktarı için hazırlık yaptıklarını bildiren Hidamet Asa; “Ortaklarımızdan gelecek rekolte beyanından sonra 2022/23 iş yılı ürün alım miktarımız belirlenecektir. Bölge ve ülke rekoltesi de ürün alım politikamızda etkili olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.