uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
15°C

RESMİ PLAKA AÇIKLAMASI

RESMİ PLAKA AÇIKLAMASI



Kervan Mobilya
25.06.2021 14:38
A+
A-

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, resmi plaka verilmesi gereken kurum ve kuruluşları yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. 

Girgin; “Cumhurbaşkanlığı’nca lüzumlu görüldüğü belgelendirilmeyen dernek, kamuya yararlı bir dernek olsa dahi adına tescil edilecek olan araçlar hususi plakaya (beyaz zemin üzerine siyah harf ve rakamlar) tescil edilecektir” dedi.

Girgin açıklamasında, 237 Sayılı Taşıt Kanunu’nun 1. maddesine dikkat çekerek; “ Genel bütçeye dahil dairelerle katma ve özel bütçeli idareler ve bunlara bağlı sabit ve döner sermayeli müesseseler, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri, iktisadi devlet teşekkülleri ve özel kanun ve kararnamelerle kurulan her çeşit banka ve teşekküller, yukarıda yazılı daire, idare, banka, teşekkül ve müesseselerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip bulundukları teşekkül ve müesseseler ile kamuya yararlı derneklerden Cumhurbaşkanlığı’nca lüzumlu görülenler tarafından kullanılacak taşıtlara resmi plaka verilecektir. Cumhurbaşkanlığı’nca lüzumlu görüldüğü belgelendirilmeyen dernek, kamuya yararlı bir dernek olsa dahi adına tescil edilecek olan araçlar hususi plakaya (beyaz zemin üzerine siyah harf ve rakamlar) tescil edilecektir” dedi.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.