uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

RUMELİLERE ‘KARDEŞ’ ZİYARETİ

RUMELİLERE ‘KARDEŞ’ ZİYARETİ


23.05.2022 08:25 | Son Güncellenme: 21.05.2022 17:38
A+
A-

Balkanlar’ın kardeş ülkesi Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkilere bir katkı da Mustafakemalpaşa’dan geldi.

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu,  ikili ilişkilerin görüşüldüğü buluşmada, Arnavutça dil kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu ve Kosova Cumhuriyeti Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz, Mustafakemalpaşa’ya sürpriz bir ziyarette bulunarak, Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Necip Şen ile görüşen Başkonsolos Novoberdaliu, Mustafakemalpaşa’da yaşayan Arnavut göçmenlerin en büyük hayallerinden biri olan dil kursu projesini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Derneği çalışmaları hakkında bilgiler alan Suzan Novoberdaliu, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin daha da arttırılması dileğinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen ise Başkonsolos Suzan Novoberdaliu ve Kosova Cumhuriyeti Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz’e teşekkür etti.

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANACAK

Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin kültürel ve sosyal çalışmalarına hızla devam etiğini kaydeden Şen, bugün Mustafakemalpaşa Belediyesi ev sahipliğinde Kosova Kamenisa Belediye heyetini misafir edeceklerini söyledi.

İki belediye arasında bir kardeşlik protokolü imzalanacağını dile getiren Necip Şen; “Gönüldaşımız ve tarihdaşımız Kosova Cumhuriyeti ile geçmişten bugüne inşa edilen kardeşlik köprüsüne hizmet edebilmek adına 23 Mayıs Pazartesi günü (bugün) Kosova’nın Kamenisa Belediyesi heyetini Mustafakemalpaşa’da misafir ediyoruz. İki belediye arasında bir kardeşlik protokolü imzalanacaktır. Başta, Belediye Başkanı Kadri Rahimaj, Belediye Başkan Yardımcısı Samire Krasnigi, Belediye Meclisi Meclis Üyesi ve Vetevendosje Hareket Merkezi Başkanı Bajram Mavrigi, Kamenisa Milli Eğitim Müdürü Afrim Dervishi ve Sağlık Müdürü Eurona Hoda’nın katılacağı bu ziyaret, kardeşlik nişanemiz olacak. Bu kutlu buluşmaya şahitlik etmek isteyen tüm Rumeli sevdalılarını yanımızda görmekten onur duyacağız” dedi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.