uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

SANAYİCİNİN İHTİYACI YENİ YATIRIMLARLA KARŞILANIYOR

SANAYİCİNİN İHTİYACI YENİ YATIRIMLARLA KARŞILANIYOR


14.01.2022 09:50 | Son Güncellenme: 13.01.2022 19:33
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın üretim, ihracat ve istihdam merkezi olan Organize Sanayi Bölgesi’nde kesintisiz kaliteli enerjinin sağlanması için çalışmalar hızlandırıldı.

37 faal firmanın bulunduğu MKP OSB’de 1350 metrelik elektrik hattı yer altına alınırken, günlük su tüketim miktarları göz önüne alınarak hazırlanan proje ile de ilave su deposu hayata geçiriliyor. Ayrıca atık su artıma tesisinde kapasite artışı sağlanmasına yönelik Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na onay muafiyeti için başvuru yapıldı. Atık su arıtmada kapasite artışı, iki kademeli olacak biçimde hayata geçirilecek.

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (MKP OSB) Temmuz 2021 yılında yapılan genel kurulunda gündeme gelen yeraltı elektrik dağıtım hatları ve ilave su deposu yapım çalışmalarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından çalışmalara başlandı. 

ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINIYOR


Kullanım ömrünü büyük ölçüde tamamlayan MKP OSB’deki enerji nakil hatları, sanayicilere kesintisiz ve kaliteli enerji sağlanması amacıyla yenileniyor.  

Toplamda üç etap halinde yapılması planlanan çalışmalar 6 milyon TL’lik bir yatırımla başlarken, bu kapsamda 1350 metrelik hat yer altına alındı.

1.etap olan OSB ana dağıtım merkezi ve DM1 arası havai hat elektrik şebekesinin yer altı kablo şebekesinin dönüşüm ve dağıtım merkezlerinin yenilenmesi için Eliztaş Elektrik Tesisleri ile imzalanan sözleşme kapsamında 1350 metrelik hattın yeraltına alınması işi geçtiğimiz yıl Aralık ayı itibariyle tamamlandı.

Havai hattın yenilenmesi ile OSB’de meydana gelen elektrik kesintileri en aza inecek, sanayicilere ise daha kaliteli enerji hizmeti sağlanacak.

İLAVE SU DEPOSU YAPIM İŞİ DEVAM EDİYOR

Bunun yanı sıra MKP OSB’de ilave su deposu yapımı ise hızla sürüyor.

Mevcutta 2 bin ton kapasiteli su deposu bulunan MKP OSB’de artan yatırım talepleri ile günlük su tüketim miktarlarının artması ve sanayicilere herhangi bir arızada su kesintisine sebebiyet vermemek amacıyla ilave olarak 2 bin ton kapasiteli ilave su deposu daha yapılıyor.

GBC İnşaat ile imzalanan sözleşmeye istinaden yapılan su deposu kapalı hale getirilirken, 2 milyon TL’lik yatırımın betonarme imalatında tamamlanma oranı %80’e ulaştı.

ATIK SU ARITMADA KAPASİTE ARTIŞI HEDEFLENİYOR

MKP OSB’deki atık su artıma tesisinde ise kapasite artışı sağlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı.
2000m3/gün kapasite ile 7/24 faaliyet gösteren ve mevcut şartlarda biyolojik arıtma yapan atık su arıtma tesisinde, SKKY Tablo 19 deşarj parametrelerine göre sınır değerleri sağlanıyor.

Marmara Denizi Eylem Planı Kapsamında Deşarj Standartlarında Kısıtlama Genelgesi’nde kısıtlama getirilen KOİ parametresine göre de sınır değer elde ediliyor.

Ancak Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi, yeni yatırımcıların işletmeleri devreye alması ve gelecek dönemdeki yatırımlarda göz önüne alınarak kapasite artışı planladı.

Buna göre arıtma tesisinin kapasitesi yaklaşık 4000m3/gün (8000m3/gün) olacak şekilde projelendirilecek, yatırım ise 4000m3/gün+4000m3/gün olarak iki kademeli olacak biçimde hayata geçirilecek. İnşaatı yapılacak tesis, 4000m3/gün olacak.

Proje aşamasında olan yatırım için T.C. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na onay muafiyeti için başvuru yapıldı. Yapım ihalesi ve inşaatın tamamlanması için gereken süre Haziran 2024 olarak planlanarak, Bakanlığa sunuldu.

YÜZDE 59’LUK DOLULUK VAR

1990 yılında 60 hektar alanda kurulan ve ilk firmanın 7 yıl sonra faaliyete geçtiği MKP OSB yatırım talepleri doğrultusunda rezerv alanları devreye aldı. Bölge büyüklüğü önce 210 hektara, günümüzde ise 444 hektara ulaştı.

2011 yılında 11 faal firmanın ve 350 çalışanın olduğu bölge, bu yıl itibariyle 37 faal firma, 2000 kişi istihdam ve yüzde 59 doluluk oranına ulaştı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.