uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SU TASARRUFU ÇAĞRISI

SU TASARRUFU ÇAĞRISI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.02.2023 08:10 | Son Güncellenme: 23.02.2023 17:26
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi; iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan sıkıntılardan Bursa’nın en az seviyede etkilenmesi için BUSKİ marifetiyle yatırımlarını sürdürürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni kuraklık haritasının ardından vatandaşlara su tasarrufunun önemini bir kez daha hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Her damlayı önemseyerek kullanalım” çağrısında bulundu. Öte yandan, Bursa’ya gelen depremzede vatandaşlara destek olabilmek adına mesken aboneliği yapılırken alınan ‘İçme Suyu Abonelik Teminat Bedeli’nin tahsil edilmeyeceği duyuruldu.

Bursa’da kuraklığın en yoğun biçimde yaşandığı 2019’da bile ‘açılan yeni derin kuyular ile’ Bursalıları bir gün bile susuz bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, kuraklık sinyalinin verildiği bu yıl da gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

Her türlü senaryoya karşı çalışmalarını BUSKİ aracılığıyla güncel tutan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları su tasarrufu konusunda da uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Standart Yağış İndeksi Metodu ve Normalin Yüzdesi Metodu’na göre, 2023 Ocak ayı meteorolojik kuraklık haritasına göre birkaç şehir dışında Türkiye’nin tüm bölgelerinde aşırı kuraklık yaşandığı görüldü. Bursa’nın içme suyunun en önemli kısmını karşılayan yıllık 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer Barajı’nın doluluk oranı yüzde 0’a düşerken, 40 milyon metreküp kapasiteli Doğancı Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 24’e geriledi.

‘ZİYAN ETMEYELİM’

Durumun ciddiyetini hatırlatarak vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları yönünde tavsiyede bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her bir su damlasının değerlendirilmesini istedi. Başkan Aktaş;  “Vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Evlerde, camilerde veya iş yerlerinde kullandıkları suyu ziyan etmesinler. Her damlayı önemseyerek kullanalım” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

DEPREMZEDELERE SU ABONELİĞİNDE KOLAYLIK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘afet bölgesinden Bursa’ya gelen depremzede vatandaşlara destek olabilmek adına’ mesken aboneliği yapılırken alınan ‘İçme Suyu Abonelik Teminat Bedeli’nin tahsil edilmeyeceğini duyurdu.
Deprem bölgesinden gelen vatandaşların ‘haktan yararlanmak için’ afetzede olduklarına dair e-devlet çıktısı veya resmi kurumlardan belge alarak BUSKİ abonelik merkezine başvurmaları yeterli olacak. Alo 185 veya 444 16 00 numaralı iletişim hatlarından da konuya ilişkin bilgi alınabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.