uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TEKLİFLERDEN BİRİ TÜMBÜLDEK İÇİN Mİ?

TEKLİFLERDEN BİRİ TÜMBÜLDEK İÇİN Mİ?
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



20.10.2021 09:02
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1’ kapsamında Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’nin de (Derekadı Mahallesi) aralarında bulunduğu 10 kamu taşınmazı için firmalardan teklif aldı.

Türkiye genelinde 15 yerde otel yapımı için 49 yıllığına, günübirlik tesis için de 20 yıllığına arazi tahsis etmek üzere 30 Temmuz’da ihale ilanına çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’nin de aralarında bulunduğu öğrenilen 8 şehirdeki 10 kamu taşınmazının turizme kazandırılması için müzakere düzenledi.

Müzakere toplantısında kamu taşınmazları için yer bilgisi verilmezken, 30 Temmuz’daki ihalede Bursa’dan yalnızca Mustafakemalpaşa’nın bulunması, söz konusu tekliflerden birinin Derekadı Mahallesi’nde (Tümbüldek) orman sınırları içinde yer alan toplam 175 bin metrekarelik iki parsele ilişkin olduğu yönünde değerlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla, Ahmet Yılmaz Çolpan Toplantı Salonu’nda ‘Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1’ kapsamında başvuruda bulunulan taşınmazlar için firmalardan teklif alındı.

Müzakereye katılan yatırımcılar, Bursa, Balıkesir, Artvin, Kars, Kayseri, Kütahya, Ordu ve Uşak’taki toplam 10 kamu taşınmazı için tekliflerini sundu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Teklif verilen yatırımların tamamlanmasının ardından, turizme toplam 1514 yatak kapasiteli 10 konaklama tesisinin kazandırılması amaçlanıyor.

Müzakere toplantısında kamu taşınmazları için yer bilgisi verilmedi.

30 Temmuz’daki ihalede Bursa’dan yalnızca Mustafakemalpaşa’nın bulunması, söz konusu tekliflerden birinin Derekadı Mahallesi’nde (Tümbüldek) orman sınırları içinde yer alan toplam 175 bin metrekarelik iki parsele ilişkin olduğu yönünde değerlendirildi.

MKPOSB’de bir yatırımı bulunan Bursa merkezli bir holdingin radarında bulunan alanda, 150’şer yataklı, 5’er katlı iki otel yapılması planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021-1’e göre; tahsise konu 1 ve 2 nolu özel parseller Derekadı Mahallesi’ne kayıtlı 1.053.800 m² yüzölçümlü orman niteliğinde olan 108 ada 92 nolu parsel içerisinde kalıyor. Plan kararı ‘turizm tesis alanı’ olarak geçen yatırım için arazi tahsis süresi ise 49 yıl olarak belirlendi.

1 ve 2 no’lu özel parsellerde yapılması düşünülen 5 yıldızlı otel için 33 milyon 75 bin TL, 4 yıldızlı otel için 22 milyon 856 bin TL ve 3 yıldızlı otel içinse 16 milyon 949 bin TL yatırım maliyeti öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.