uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3627
EURO
34,9612
ALTIN
2.326,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TEMA 1 MİLYON OLDU

TEMA 1 MİLYON OLDU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



20.05.2022 07:20 | Son Güncellenme: 19.05.2022 17:29
A+
A-

Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması amacıyla 29 yıldır aralıksız çalışan TEMA Vakfı, 1 milyon gönüllüye ulaştı. Vakfın Kurucu Onursal Başkanları merhum Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit’in yıllar önce çıktıkları bu yolculukta bir hayalleri daha gerçekleşmiş oldu. 

Toprağı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadele edilebileceğini göstermek, koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesini sağlamak amacıyla 29 yıl önce kurulan TEMA Vakfı’nda 1 milyon gönül doğa için birleşti. İstanbul’da Aile Hekimi Uzmanı olarak görev yapan Doktor Buğu Usanma Koban, TEMA’nın 1 milyonuncu gönüllü kartını teslim aldı.

‘MİRASI 1 MİLYON GÖNÜLLÜ PAYLAŞIYOR’

TEMA Vakfı’nın artık milyonlarla ifade edilmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç; “Toprak Dedemiz merhum Hayrettin Karaca ve Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit’in çıktıkları yolculuk, büyüyerek ve güçlenerek devam ediyor. Vakıf olarak 29 yıl boyunca, ‘Her şey 1 ile başlar’ diyerek bize yol gösteren Toprak Dedemizin izinden gidip, bir olmadan iki olmayacağı bilinciyle hareket ettik. Yaprak Dedemizin ‘Doğayla dost olmaya mecburuz’ sözünü ilke edinerek gönüllülüğün en temel motivasyonunun doğadaki tüm canlılarla; insanlarla, ağaçlarla, kuşlarla, böceklerle dost olarak, onları mutlu etmek’ olduğunu öğrendik.  Onların bize bıraktığı bu değerli mirası, şimdi 1 milyon gönüllüyle birlikte, evimiz saydığımız doğaya sahip çıkarak paylaşıyoruz. İlk günkü heyecanımız ve inancımızla sürdürdüğümüz çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, en büyük gücümüz olan 1 milyon gönüllümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

‘GÖNÜLLÜLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

TEMA Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş ise gönüllülüğün iyileştirici ve birleştirici bir gücü olduğuna her zaman inandıklarını söyledi. Özçağdaş; “Son dönemde artan çevre duyarlılığı ile birlikte gezegen için gönüllü olmanın kıymeti bir kez daha anlaşıldı. Vakıf olarak bugüne kadar sürdürdüğümüz tüm çalışmalar dayanışma ruhu içerisinde gönüllülerimizin üstün gayretleri sayesinde gerçekleşti. Bu vesileyle tüm gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bize katılacak tüm vatandaşlarımızın emeği ve desteği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren TEMA’nın 1 milyonuncu gönüllüsü İstanbul’dan Aile Hekimi Uzmanı Buğu Usanma Koban olarak kayıtlara geçti.

Koban; “Ülkemizin doğasını ve toprağını seven herkesin yolu, bir şekilde TEMA Vakfı ile kesişmiştir. Ben de onlardan biriydim, daha önce birçok kez fidan bağışı desteğiyle Vakıfla yollarımız kesişti. TEMA Vakfı, yıllardır ülkemizin doğal varlıklarını korumak için gösterdiği çabayı gururla izlediğim ve güvenilirliğinden emin olduğum bir kurum. Geçtiğimiz yıl bizleri kahreden orman yangınlarında tüm ülkenin ümitle TEMA Vakfı’na sarıldığına hep birlikte şahit olduk.  Şimdi ben de bir TEMA Vakfı gönüllüsü olarak bu mücadelenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. 1 milyonuncu gönüllü olmak kendimi şanslı hissettirirken, bu mutluluğu çok daha özel ve anlamlı kıldı” dedi.

TEMA VAKFI’NA NASIL GÖNÜLLÜ OLUNUR?

TEMA Vakfı gönüllüleri, Vakfın ülke genelinde yürüttüğü faaliyetlerin kalbinde yer alıyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki çalışmalarını gönüllüleri ve onlara liderlik eden İl Temsilcileri, İlçe-Mahalle Sorumluları ve Genç TEMA Başkanları aracılığıyla gerçekleştiren vakfa başvurular iki şekilde gerçekleştirilebiliyor. Web sitesi üzerinden (tema.org.tr/gonulluluk/gonullumuz-olun) gönüllü formunu doldurarak ya da il, ilçe, mahalle veya üniversitelerdeki TEMA Vakfı temsilcilerinden gönüllülük formu temin ederek işlemler kolayca tamamlanabiliyor. Gönüllü kaydını tamamlayan kişilere gönüllülük kartı ve rozeti kişiye özel bir mektupla gönderiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.