uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5161
EURO
34,7218
ALTIN
2.501,57
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

TRABZONLULARA AVUKAT BAŞKAN

TRABZONLULARA AVUKAT BAŞKAN


29.12.2021 10:26
A+
A-

Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulu’nda nöbet değişimi yaşandı.

Kongrede Dernek Başkanlığı’na seçilen Avukat Özlem Bayraktar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yüksek bir enerjiye sahip olduklarını söylerken; “Yıllardır Mustafakemalpaşa halkıyla birlikte, kardeşçe ve dayanışma içerisinde yaşayan Trabzonlular, kültürünü yaşamaya ve yaşatmaya devam edecek. Yeni dönemde kadınlarımız ve gençlerimiz daha aktif görev alacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Trabzonlular Derneği Olağan Genel Kurulu’na Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim, Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Orhan Samast, Trabzon ve İlçeleri Derneği Başkanı İsmail

Çifçi, Akçaabatlılar Derneği Başkanı Eyüp Arpacı, Trabzon Eğitim, Kültür, Sanat Derneği Başkanı Erkan Ayçam, Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen, önceki dönem İnegöl Trabzonlular Derneği Başkanı Muhammet Ergün ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

‘DERNEĞİMİZ KADIN VE GENÇLERLE GÜÇLENECEK’

Seçimli kongrede Dernek Başkanlığı’na seçilen Avukat Özlem Bayraktar yaptığı konuşmada, yeni dönemde kadınların ve gençlerin daha fazla yer aldığı bir platform olacaklarını vurguladı.

Yıllardır Mustafakemalpaşa’da kardeşçe ve dayanışma içerisinde yaşadıklarının altını çizen Bayraktar; “Mustafakemalpaşa’ da yaşayan Trabzonlular, Karadenizliler ve bu yörenin kültürüne gönül vermiş insanlar olarak artık memleketimiz olmuş Mustafakemalpaşa’ da, Mustafakemalpaşa halkıyla birlikte, kardeşçe ve dayanışma içerisinde yaşamakta, Trabzon kültürünü yaşatmakta ve gelecek nesillere de aktarmaktayız. Amacımız birlik olmak ve hep birlikte güzel işlere, projelere imza atmaktır.

Ancak yıllardır süregelen dernekçilik anlayışında zamanla değişiklikler olmuştur. Bizler de hemşeri dernekçiliği yapmak istiyorsak bu değişen koşullara ayak uydurmalıyız. Hayatın her alanında erkeklerle omuz omuza olan kadınların da artık derneklerde daha fazla yer alması gerekmektedir. Nitekim yüksek bir enerjiye ve heyecana sahip gençlerimizin, çocuklarımızın da hemşeri derneklerinde aktif olarak yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Süreklilik ve başarı kanaatimizce bu şekilde sağlanacaktır” dedi.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ BİRLİKTE YAŞATACAĞIZ’

Trabzonlular Derneği’nde yeni bir oluşuma gidildiğini kaydeden yeni Başkan Özlem Bayraktar şöyle konuştu; “ Derneğimizde günümüz şartlarına uygun, kadınların ve gençlerin daha fazla yer aldığı, etkin olduğu bir sivil toplum örgütü olmak amaçlanmıştır. İşte bu yüzden 14 kişilik yönetim kurulumuzun 5’ i kadınlardan oluşmaktadır. Bu sayının ileride daha fazla, en azından eşit olmasını temenni ediyoruz. Bir kadın olarak Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı olmaktan gurur duyuyorum ve bununla ilgili çok olumlu ve güzel tepkiler alıyorum. Çünkü Trabzon insanı ve kültürü kadına önem ve değer verir ve güçlü kadınlar yetiştirir. Trabzon insanı ve kültürü birçok alanda öncülük yapmış, çağdaş bir kimliğe sahip olup inşaat sektörü dışında da sanat, spor, edebiyat gibi alanlarda çok fazla başarıya imza atmıştır. Biliyorum ki güzel ülkemde olduğu gibi Mustafakemalpaşalılar da Trabzon insanını ve kültürünü sevmektedir. Trabzon yemyeşil doğası, dağları, dereleri, horonu, kemençesi, hamsisi, mıhlaması, müzikleri, takımı ve daha birçok özelliği ile herkesin dikkatini çekmiş ve beğenisini kazanmıştır. Güzide ilçemiz Mustafakemalpaşa’da yaşayan herkesle birlikte Karadeniz’i, Karadeniz kültürünü yaşamayı ve yaşatmayı sürdüreceğiz. Trabzonlular olarak da doğumda, düğünde, bayramda, ölümde kenetlenmeye, bir olmaya devam edeceğiz.”

DAVETLİLERDEN BİRLİK MESAJI

Genel Kurulda söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim ve Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Orhan Samast da yeni başkan ve yönetime başarılar dileyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kongre toplantısı, seçimin ardından yapılan kemençe eşliğinde horon oyunları ile son verildi.

Avukat Özlem Bayraktar başkanlığındaki Mustafakemalpaşa Trabzonlular Derneği yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu; Doğan Özdaş, Murat Dursun Becerikli, Ahmet Hamza Gedik, Keziban Okurlar, Vedat Köstereli, Tuğba Aksoy, Kaptan Batar, İlknur Aktaş, Murat Bulut, Betül Akçen, Mustafa Kurtoğlu, Hasan Keskin ve Murat Odabaş.

Denetim Kurulu; Volkan Bayrak, Şenol Baştan, Mustafa Köstereli, Barış Bulut, Aşkın Yaprak ve Üveys Cevher Yalçınkaya.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.