uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



22.08.2022 07:55 | Son Güncellenme: 20.08.2022 17:20
A+
A-

Yurtdışından Türkiye’ye okumak için gelen öğrencilere, eğitim ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla 2011 yılında Bursa’da kurulan İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği, yaz kampı etkinliği için Mustafakemalpaşa’da buluştu.

Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, resmi ziyaretlerde bulunan 58 öğrencinin kamp etkinliği, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemek programı ile tamamlandı.

Bursa’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi’nin işbirliği ile düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’ kapsamında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA RENKLİ KAMP ETKİNLİĞİ

35 erkek, 23 kız öğrencinin katıldığı renkli buluşmada, 6 günlük kamp etkinliği ile Mustafakemalpaşa’nın destinasyon alanlarını gezen heyet, resmi ziyaretler kapsamında Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve Müftü Ahmet Büyükgül ile de görüştü. 


Weltew Home Mustafakemalpaşa

İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği’nin Yaz Kampı’na 11 ülkeden katılan öğrenciler, keyifli ve eğlenceli vakit geçirdikleri Mustafakemalpaşa’ya, Muradiye-Sarnıç Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen akşam yemeği ile veda etti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğindeki yemeğe; Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan, İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği Başkan Yardımcısı Yakup Uzun ve misafir öğrenciler katıldı.

Buluşmada öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, farklı ülkelerden gelen misafirleri Mustafakemalpaşa’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade etti. Başkan Kanar, bu ve benzeri etkinlikler ile ümmet olma şuurunun ve kardeşliğin pekişeceğinin altını çizdi.

DERNEK, 11 YILDIR ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKIYOR

İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan ise 2011 yılından bu yana Osmangazi’de çalışmalarını yürüten derneğin Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile maddi-manevi ilgilenmeyi hedef edinen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. 

Ebubekir Armağan; “Evrensel kardeşlik değerlerini referans alarak ‘Biz Bir Milletiz’ sloganıyla yola çıkan İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği; farklı coğrafyalardan üniversite eğitimi almak için ülkemizi tercih eden misafir öğrencilere yönelik, gönüllü çalışmalar yapmak üzere kurulmuş uluslararası bir öğrenci derneğidir. Misafir öğrencilerimizin İpekyolu çatısı altında evrensel kardeşlik bilincine sahip, temel dini bilgiler açısından donanımlı, modern dünyayı ve dünya sistemini tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarının farkında, İslam kültür ve tarihinin ana hatlarına vâkıf, farklılıklara karşı müsamahalı birer ‘gönüllü medeniyet elçisi’ olarak ülkelerine dönmeleri temel gayemizdir. İpekyolu, çatısı altındaki Haiti’den Moğolistan’a, Bosna Hersek’ten, Endonezya’ya kadar 60 ülkeden yüzlerce öğrenci ile büyük bir aile oluşturmuş durumdadır. Hedefimiz, ülkemizde okuyan bütün misafir öğrencilere ulaşmak ve onları da bu aileye dâhil etmektir. İpekyolu, bünyesindeki öğrencilere eğitim ve rehberlik hizmeti vermenin yanında, öğrencilerine maddi ve manevi destek sağlamayı, öğrencilerin karşılaştığı her türlü sıkıntıda onlarla beraber olmayı bir misyon edinmiştir” dedi.

Armağan konuşmasını; “Uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapan, nezaket göstererek destek veren Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a teşekkür ediyorum” sözleriyle tamamladı

Program sonunda Başkan Kanar’a Kırgızistan’ın milli kıyafeti, Kırgızistanlı bir öğrenci tarafından hediye edilerek giydirilirken, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan’da plaket takdiminde bulundu.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.