uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



06.01.2021 08:49 | Son Güncellenme: 12.08.2021 08:50
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona virüs tedbirleri sebebiyle yüz yüze eğitimden mahrum kalan üniversite adayı gençlere 17 ilçede ücretsiz YKS soru bankası kitapçığı dağıtımına başladı.

Mustafakemalpaşalı öğrencilere soru kitapçıkları, 8 Ocak Cuma günü Adnan Menderes Meydanı’nda kurulacak stantlarda, 13.00-16.00 saatleri arasında dağıtılacak.

Bursa’nın kültür, sanat, turizm, ekonomi ve tarih alanlarında marka kent olması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, pandemi dolayısıyla yüz yüze eğitimden mahrum kalarak üniversite sınavına hazırlanan gençler için farklı projeler geliştiriyor. Üniversite adaylarının sınava hazırlanmalarından sınav sonrası tercih yapmalarına kadar her alanda desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü aracılığıyla 17 ilçede belirlenen noktalarda ücretsiz YKS soru bankası kitapçığı dağıtımına başladı.

Kurulan stantlarda 13.00 ile 16.00 saatleri arasında uzman rehberler eşliğinde gençlere hem sınava hazırlık süreci anlatılıyor, hem de soru bankası kitaplarıyla birlikte satranç takımı hediye ediliyor. Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Yıldırım, Gürsu ve Kestel’te yapılan dağıtımlar, 6 Ocak’ta Gemlik, Orhangazi, İznik, Yenişehir ve İnegöl, 7 Ocak’ta Büyükorhan, Orhaneli, Keles ve Harmancık ve 8 Ocak’ta da Mustafakemalpaşa ve Karacabey gerçekleştirilecek.

Büyükorhan, Harmancık, Orhaneli ve Keles’te Belediye binası önünde yapılacak dağıtımlar, Gemlik’te 15 Temmuz İskele Meydanı’nda, Orhangazi’de Cumhuriyet Meydanı’nda, İznik’te eski Hükümet Konağı önünde, Yenişehir’de Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi önünde ve İnegöl’de Heykel önünde gerçekleştirilecek. Mustafakemalpaşa’da Adnan Menderes Meydanı’nda yapılacak dağıtımlar, Karacabey’de ise Sığır Önü Meydanı’nda gerçekleştirilecek.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘GENÇLERE YÖNELİK PROJELER SÜRECEK’

Yıldırım Belediye binası önü Bayrak Alanı’nda kurulan standı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sınav kitapçığı almak için alana gelen öğrencilerle sohbet etti. Soru Bankası dağıtımına yoğun ilgi gösteren gençler uzun kuyruklar oluştururken, uzman rehberler üniversite adayları süreç hakkında bilgilendirdi. Türkiye’nin geleceği olan gençlere yönelik farklı projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, gençlerin eğitimli ve donanımlı olmalarını teşvik edici hamlelerde bulunduklarını belirtti. Kurulan stantlara öğrencilerin çok yoğun ilgisi olduğunu ifade eden Başkan Aktaş; “Gençlerin geleceğe dair hedefleri ve hayalleri var. Uzaktan eğitimin sürdüğü ve çocukların okulla buluşamadığı pandemi sürecindeyiz. Bu durumu göz önüne alarak YKS’ye hazırlanan gençlere okumak istedikleri bölüme göre soru bankası dağıttık. 17 ilçede bu iş ve işlem yapılıyor. Hocaların nezaretinde irtibatın sürdürülebilmesi için gençlerin telefon numaraları da alınıyor. Üniversiteye hazırlık sürecinde soru bankalarıyla gerekli takviyeleri yaparak donanımlı şekilde sınava hazırlanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerin sınavı kazanmalarını ve gönüllerine göre bölüme girmelerine arzu ediyorum. Gençlere yönelik projelerimiz artarak devam edecek. Özellikle Gençlik Kulübü çalışmasını yakın zamanda başlatacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.