uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

YALINTAŞ GÖLETİ BALIKLA DOLACAK

YALINTAŞ GÖLETİ BALIKLA DOLACAK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



22.08.2022 07:35 | Son Güncellenme: 24.09.2022 15:57
A+
A-

Mustafakemalpaşa Yalıntaş Göleti, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamına dahil edildi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı hayvansal gıda ihtiyacının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için iç suları balıklandırmaya devam ediyor.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Bursa’da bulunan 45 göl ve gölete toplamda 2,5 milyon sazan yavrusu bırakılırken, 25 metre derinliğindeki Yalıntaş Göleti’ne de 2 bin yavru balık salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında ülke genelinde göl ve göletlere balık takviyesi devam ediyor.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğünce İznik Gölü’ne 1 milyon 43 bin olmak üzere, Bursa’daki 45 göl ve gölete toplamda 2,5 milyon TL sazan yavrusu bırakıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

YALINTAŞ GÖLETİ UNUTULMADI

90’lı yıllarda tarımsal sulama amacıyla Bursa Özel İdaresi tarafından yapılmasının ardından 2014 yılında BUSKİ’ye devredilen Yalıntaş Göleti’nde de 2 bin sazan yavrusu suyla buluştu.

İznik Gölü’nde gerçekleşen göle balık salma programı; Bursa Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Akif Şenyürek’ in yanı sıra Orhangazi Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Çınar, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ve üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.

İl Müdür Vekili Şenyürek yaptığı konuşmada; sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynakların üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkân sağlandığını söyledi.

Bu çerçevede Türkiye’de eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının Bursa’da oluşturulması yönünde önemli bir adım atıldığını vurgulayan Şenyürek şunları belirtti; “Bu yıl itibariyle Bursa’da denizde 263 adet ve iç sularda 325 adet olmak üzere toplam 588 adet balıkçı gemisi bulunmaktadır. Bursa’da su ürünlerine ilişkin verilere bakıldığında; denizden ve iç sulardan avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen ürün miktarı 2019 yılında 5.996 ton iken 2020 yılında 7.805 tona, 2021 yılında ise 8.504 tona ulaştığı görülmektedir. Bu yılda su ürünlerinin işlenmesi yönelik yatırımlar ile üretimin artarak devam etmesi beklenmektedir.”

‘YAVRULARIN KORUNMASINA YARDIMCI OLUNMALI’

Bakanlık ve İl Müdürlüğü’nün mevcut göl ve göletlerde balık popülasyonunun artırılması ve sürdürülebilir avcılık için çalışmalar yaptığını kaydeden Bursa Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Akif Şenyürek; “Bu kapsamda; son beş yılda Bursa’da bulanan göl ve göletlere toplamda 3 milyon 464 bin adet yavru balık bırakılmıştır. Bu yıl balıklandırma çalışmalarımız önceki yıllara göre hız kazanmış ve 2,5 milyon adet sazan yavrusu İznik ve Uluabat Gölleriyle beraber 45 göl ve gölete (Mustafakemalpaşa, Büyükorhan, İznik, Gemlik, Gürsu, İnegöl, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Nilüfer, Orhangazi, Orhaneli, Osmangazi, Yenişehir) bırakılmıştır. Bugün mevcut durumda plankton ve dip canlıları yanı sıra g sucul bitkileri açısından Türkiye’nin en zengin göllerinden birisi olan Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin 5. büyük gölü olan İznik Gölüne 1 milyon 43 bin adet sazan yavrusunu bıraktık.  İznik Gölü’nde ise 4 adet avlak sahası ve 5 adet su ürünleri avcılık kooperatifi ile 129 tane ruhsatlı balıkçı gemisi faaliyette bulunmaktadır. Ekonomik gelir yanı sıra avcılığın sportif olarak geliştirilmesi, göllerdeki balık popülasyonunun artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla; Edirne İpsala Su Ürünleri Araştırma İstasyonundan temin edilen balıklar, Bakanlığımız, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile İl Müdürlüğümüzce Doğal Göl ve Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki göletlere balıklandırma çalışması yapılmaktadır. Sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynaklar üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkân sağlayarak bu çerçevede ülkemizde eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının Bursa’da oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Balıkçılık faaliyette bulunanların yanı sıra sportif amaçlı avcılık yapan vatandaşlarımıza da düşen görev ise doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olunması ve izin verilen yasal boyutların altında kalan balıkların avlanmaması önem arz etmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.