uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

YENİDEN REFAH’TAN GENİŞ KATILIMLI KONGRE

YENİDEN REFAH’TAN GENİŞ KATILIMLI KONGRE
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



16.02.2022 11:12
A+
A-

Milli Görüş geleneğinin 6’ncı partisi olarak kurulan ve Genel Başkanlığını Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah Partisi’nin Mustafakemalpaşa Teşkilatı, 1. Olağan Genel Kurulu’nu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Tek adaylı kongrede Yeniden Refah Partisi Mustafakemalpaşa Başkanlığı’na, partinin kurucu başkanı da olan Şahin Öztürk seçildi.

‘NASIL ÜRETİM YAPACAKSIN?

Kongreye katılarak bir konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk, yeni bir parti olmalarına rağmen ‘Milli Görüş’ fikriyatının çok gerilere dayandığını söyledi.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Öztürk; “Bunca yıl devleti borçla yönettiler, sosyal yaşamı düzenleme noktasında ise sınıfta kaldılar. Bu fiyatlarla tarla sürülür mü, istihdam, üretim yapılır mı?


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bir tarafta 128 kere vergi affı alanlar var, diğer tarafta ise memur, işçi, öğrenci, sanayici, sokakta işsiz gezen vatandaşların dahi borçlandırıldığı bir ülke var” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Mustafakemalpaşa 1. Olağan Genel Kurulu, 13 Şubat Pazar günü Öğretmenevinde yapıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mesut Yıldız, Bursa Başkanı Murat Kolancı, Mustafakemalpaşa Başkanı Şahin Öztürk, yönetim kurulu, teşkilat üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte partililerin katıldığı kongre, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah Partisi Mustafakemalpaşa Başkanı Şahin Öztürk, kendisine teklif edilen görevi büyük bir onur ve sorumlulukla kabul ettiğini söyledi.

‘ÖZÜMÜZ SÖZÜMÜZ ADALET’

Adalet vurgusu yapan Öztürk; “Artık ‘Yeniden Refah’ var. Yine ‘Milli Görüş’ var. İnşallah yine gelecek ve bu milletin yüzünü yine güldürecek. Milli Görüş’ün temeli adalettir. Bizlerde yola bu ilke ile çıktık, teşkilatlanmamızı tamamladık. Teşkilat olarak hem yerel hem de genel de söz sahibi olacağız. İnsanlarımızın geçim derdiyle dertleneceğiz, yalnız seçimden seçime değil her platformda adaleti öne çıkaran bir politika izleyeceğiz” dedi.  

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk ve Bursa Başkanı Murat Kolancı’da yaptıkları konuşmalarda ekonomiden eğitime, tarımdan iç ve dış siyasete kadar birçok konuda Türkiye’nin önünü açacak çözümleri halkın bilgisine sunduklarını dile getirdi.

‘YAŞAM SEVİYESİNİ YÜKSELTECEĞİZ’

Yeniden Refah Partisi Bursa Başkanı Murat Kolancı; “Erbakan hocamız, mazlum olan bütün coğrafyalarda din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yeryüzünün tüm nimetlerinin adil bir şekilde paylaşımı için bir dava ve şuur sahibiydi. Ömrü bu yolda geçti. Allah’ın verdiği nimetler dünyada yaşayan 8 milyar insana yetecek boyuttadır. Nüfus 80 milyar olsa da gıda ve barınma ihtiyacı karşılanır. Fakat 2 milyar insan açlık çekiyor. Yeniden Refah Partisi öyle herhangi bir iş olsun diye kurulmadı. Bizler gerçek manada bu ülke insanın yaşam seviyesini yükseltecek genç ve dinamik kadrolara sahibiz. Aynı zamanda Erbakan hocamızın yalnız oğlu değil talebeliğini de yapmış olan Genel Başkanımız Fatih Erbakan’da gerçek refah izlenimini herkese gösterecektir. Önümüzdeki ilk seçimlerde Yeniden Refah Partisi iktidar olacaktır. Mustafakemalpaşa başta olmak üzere yurdumuzda ve tüm dünyada adil bir dünya kurulacaktır” açıklamalarında bulundu.

‘İKTİDARA NAMZETİZ’

‘Refah gelecek, zulüm bitecek’ sloganları eşliğinde konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk ise Yeniden Refah Partisi’nin üç yıl önce kurulmuş olmasına rağmen ‘Milli Görüş’ fikriyatının temellerinin 50 yıl geriye dayandığını vurguladı.

Milli Görüş’ün 6’ncı partisi olarak kurulan Yeniden Refah’ın tüm ülkede teşkilatlandığını söyleyen Öztürk; “300 bin civarında üyeminiz, 21 bin mahalle başkanımız var. Daha şimdiden 80 bin müşahidimiz atandı ve eğitimden geçirildi. Aktif, dinamik ve genç bir kadro ile bizler, iktidar partisine namzet bir siyasi partiyiz” dedi.

‘BORÇLA DEVLET YÖNETTİLER’

Konuşmasında, ekonomik sıkıntıları her kesimin hissettiğine dikkat çeken Öztürk; “Bugün iktidar partisi yanlış icraatlarından ve yapamadıklarından dolayı eleştirilir. 2001 sonrası ekonomik krizle iktidara gelen bugünkü iktidar sahipleri vaktiyle bizim saflarımızda siyaset yaptılar. İnsan fıtratına uygun muhalefet anlayışına sahip olduğumuz için takdir edilecek icraatlar da yapıldı. İyiyi, doğruyu, güzeli kim yaparsa yapsın, Genel Başkanımızın dediği gibi insan fıtratına uygunsa desteklenir. Her mahalleye İmam-Hatip, Kur-an Kursu açtılar fakat beton çimento siyaseti ile hava alanları, köprüler ve otoparklar yaptılar. Yalnız, borçla devleti yönetmeye kalktılar. Üretimi ve teknolojiyi arttırmadan sıcak parayla devleti çevirdiler. Borçla devlet yönetilecekse ekonomist olmaya gerek yok. Devleti borçlandırdılar, böylelikle halkta borçlandı. Memur, işçi, öğrenci, sanayici, sokakta işsiz gezen vatandaş bile borçlandırıldı. En sonunda köylüyü de borçlandırdılar. Tarla, kasa, traktör, ev her şey ipotekli. Böylelikle ekonominin çivisi çıktı. Tartıştığımız TÜİK bile yıllık enflasyonu yüzde 48 olarak açıklıyor. Bazı akademisyenler bunun yüzde 115 olduğunu belirtiyor. Pazara gittiğiniz zaman anlıyorsunuz bunu. Usule göre hükümet, alınan vergiler karşılığında vatandaşa hizmeti bedava sunar. Onun için köprü, otoyol hizmettir. Bunları satamazsın, bedava sunmak zorundasın” diye konuştu.

‘BU FİYATLARLA TARLA SÜRÜLÜR MÜ?’

Tarım kesiminin zor günler geçirdiğine vurgu yapan Naim Öztürk şunları söyledi; “Kütahya’da Zafer Havaalanı inşa ettiler. 2021’de bitti, 2044 yılına kadar müteahhit firma işletecek. Sadece Ocak ayı için 109 bin yolcu geçiş garantisi verildi firmaya ama bin 304 kişi geçti. Yüzde 98 zarar. Geçmeyen yolcu için 8 milyon Euro para ödendi firmaya. Köprüden geçenden de alıyorsun, geçmeyenden de. Bu yazık değil midir? Çanakkale 1915 Köprüsü yapıldı. 16.4 milyon araç için yıllık geçiş garantisi verdiniz. Bugüne kadar karşıdan karşıya 4 milyon araç geçmemiş. Geçemeyen araçların ücretini Şırnak’ta bir köyde yaşayan vatandaşımızın sırtından alacaksınız. Hayatı boyunca da bu köprüden geçmeyecek. Sosyal yaşamı düzenleme noktasında birçok vaatlerde bulunuldu ancak gelinen nokta da uyuşturucu yaşı 9’a inmiş. Uyuşturucu, fuhuş artmış. Ne kadar cezaevi yaparsan ağzına kadar doluyor. Bu akaryakıt fiyatlarıyla tarla sürebilir misin, bu gübre fiyatlarıyla nasıl hasat edeceksin, nakliye yapacaksın? Halkımıza sormak lazım; Neden bu kadar kredileri açıyorsunuz? Bu krediler Necmettin Erbakan’a açılsaydı, bu ülke 5 senede dünyanın süper gücü olurdu.”

‘HİZMET SEKTÖRÜ BEDAVA OLMALI’

Elektrik, su, iletişim gibi kalemlerin hizmet sektörü olduğunu ve bunun bedava sunulmasının devlet anlayışı olması gerektiğini belirten Naim Öztürk; “Anayasa’ya göre mümkün değilse 25 kuruş yap. Bunu uygulayan ülkeler var. Halkımız bunu düşünecek durumda değil çünkü zihinleri ile oynandı. Rahat düşünecek bir ruh hali bırakmadılar. Osmanlı Devleti 1299’dan 1854’e kadar borçlanmadı. Dış borç vahim bir şeydir. Kapitalist sistemde devlet servetini zenginlerle, zararını da fakirlerle paylaşır. 128 kere vergileri affedilen var. Bunlar böyle de muhalefet ne diyor. Bizim anlayışımıza göre iktidar ve muhalefet arasında bir fark yok. Fark sadece söylemde” ifadelerini kullandı.

1 saati aşan konuşmasında faiz meselesine de geniş bir yer ayıran Öztürk; “Faizli bir sistemi yapan insanoğlu faizsiz bir sistemi de kurabilir. Biz bunu her zaman savunuyoruz. Bütün projelerimiz hazır, halkımıza anlatıyoruz. Doğruları söyleyeceğiz, yanlışların karşısında olacağız. Genel Başkanımız emaneti alacak, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Şahin Öztürk başkanlığındaki parti teşkilatının yönetiminde şu isimler yer aldı; Ramazan Loyan, Şehabettin Rençber, Mehmet Hakkı Tuna, Şerif Aydın, Enes Toplu, Necati Eren, Adnan Erdem, Ali yıldız, İbrahim Coşkun, Muhammet Raşid Garip, Enes Cabri.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.