uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BÜYÜKGÜL’DEN ‘KUR’AN’ PROGRAMINA DAVET

BÜYÜKGÜL’DEN ‘KUR’AN’ PROGRAMINA DAVET
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



11.01.2021 13:12 | Son Güncellenme: 13.08.2021 13:13
A+
A-

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uzaktan eğitimle Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı başlattığını söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle daha önce Kur’an kurslarındaki yüz yüze yürütülen eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle devam ettiren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, şimdi de bu kurslara katılamayan vatandaşlar için ‘Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye’ sloganıyla Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladı.

Haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yapılacağı programa ilişkin bilgiler veren Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, başvuruların Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden yapılabileceğini belirtti.

BAŞVURULAR SÜRÜYOR

14 yaş üzerindeki kişilerin başvurabileceği programa, Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlerinde katılabileceğini dile getiren Müftü Büyükgül; “  Programın ikinci tur başvuruları 4-17 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak ve dersler 11 Ocak – 7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

ENGELLİLERDE DÜŞÜNÜLDÜ

Engelliler için seçeneklerin de oluşturulduğu programa, Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelli vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

Müftü Ahmet Büyükgül; “ Ayrıca görme engelli vatandaşların durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde ‘Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı’ ücretsiz olarak adreslerine gönderilecek. İşitme engelli vatandaşların eğitimlerinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engelliler için özel hazırlanan Elifba cüzü kullanılacak. Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz olarak erişilebilecek.

Programda Kur’an kursu öğreticilerinin yanı sıra vaizler, din hizmetleri uzmanları, imam hatipler ve müezzin-kayyımlar görev alacak. Mustafakemalpaşalıları bu özel programa katılmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.