uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÖMÜR SERMAYEMİZDEN DOKUZ GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİ GEÇTİ

26.07.2021 18:13
A+
A-

Bu dünya hayatı fani, geçici, çok kısa, oyalanma yeri, sınav yeri, aldanıp gidiyoruz. Bizden önce bu dünya hayatından kimler geldi, kimler ahrete göç ettiler. En büyük vaaz insanoğluna ölümdür. Ölüm hayatın gerçeğidir, ölümü kaldıramayız. Allah’tan kaçış yok, ölüm yoksa hayatın tadı da yok.

Her canlı ölümü tadacaktır, bu ilahi mesajdan kaçış yok. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Hedefi olmayan düşüncesiz olur. Üretmeyen insan taklitçi olur. Kişi sevdiğine benzer. İşini yapmazsan kişilerle uğraşırsın. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı olur. Hedefimiz cehennem değil, cennet olmalı ve bu uğurda istikamet üzere olmalıyız.

17 Temmuz 2021 Cumartesi günü öğle namazında Ormankadı Köyünde idik. Bursa Akparti 23. dönem milletvekili Ali Koyuncu’nun (53) cenazesinde bulunduk.

20 Temmuz 2021 Salı günü Kurban Bayramı namazını Hacı Poturcu Camiinde kıldım. İmkânı olanlar ve bizler de kurbanımızı Allah rızası için kestik. İhtiyacı olan yerlere dağıtımını yaptık. Bayramlar dünyaya haykırıştır. Kurban ve bayramı doğru anlamalıyız. Kurban kültür, adanmışlık ve teslimiyettir. Kurban paylaşmak ve kardeşliktir.

Her ibadetin kendine göre unsuru var. Kurban olunmasının unsuru kesmektir. Kurban ibadete vesile olur. Rabbim her kurban bayramında İbrahimi bir şuuru, İsmaili bir teslimiyeti hepimize nasip eylesin. Kurbanlarımız önce Hakka, sonra birbirimize yakınlaşmayı nasip eylesin.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Kırıldığımız kadar kırmak, bizi daha iyi ve güzel yapmaz. Bayram, kaybettiklerimizi kazanmak için en uygun zamandır. Kötü alışkanlıklarımızın rehavetinden sıyrılıp, bayramlarımız gerçek bayram olsun. Allah (cc) buyuruyor; ‘Bir toplum kendisinde olan özellikleri değiştirmedikçe, Allah onlara olan muamelesini değiştirmez.’ (RAD-11) Rabbim bize tez zamanda uyanmayı nasip eylesin.

Kurban Bayramı 4 gündür. İlk 3 gününü kurban eti dağıtımı, akraba, komşu, yaşlı, hasta, eş-dost, mezarlık ziyaretleri ile Körekem Köyünde gelin-görümce üç bayanın örnek dayanışmasıyla 30 dönüm lavanta tarlası ve doğal ortamda mesire-piknik alanını ziyarete gittik.

Bayramın 4. günü Cuma namazını Yeşilova Camiinde kıldım, dost ziyaretlerinde bulundum.

İlçe doktorlarımızdan Dr. Hüseyin Özmen’in cenazesi saat 14.00 te Tatkavaklı Mezarlığına defnedildi.

Teşrik tekbirlerinin bittiği ikindi namazında Şeyh Müftü Camiindeydim. İlçemiz eşrafından Hacı Ekrem Ergün’ün (86) cenaze namazına katıldım ve Adile Mezarlığına defnedildi.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili gibi ömür denen dünya hayatı da hiç anlamadan geçip, gidiyor. Ölmeden önce ölelim. Yani kendimizi hesaba çekelim. Dün neydik, bugün ne olduk, yarın ne olacağız? Hayat üç gündür derler. Dün geçti, yarının ne olacağı bilinmiyor, içinde olduğumuz bugünü yaşayalım.

Cenab-ı Allah (cc) daha nice bayramları sevinç, mutluluk, kardeşlik ortamı içerisinde, sevdiklerimizle yaşamayı bizlere nasip eylesin. AMİN

‘Mal sahibi, mülk sahibi

Hani bunun ilk sahibi

Mal da yalan, mülk de yalan

Var biraz da sen oyalan.’

‘Evini temiz tut, misafir gelir

Kalbini temiz tut, ölüm gelir.’

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.