uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

SEDAT KARAN’DAN BİLİM SERGİSİ

SEDAT KARAN’DAN BİLİM SERGİSİ


11.06.2021 13:56 | Son Güncellenme: 04.03.2022 13:58
A+
A-

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Mustafakemalpaşa’da 7 okulda 175 Alt Proje’nin destekleme almaya hak kazandığını söyledi.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndan itibaren ‘Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu’ hüviyeti kazanan Sedat Karan Anadolu Lisesi, pandemi sürecinde bilimsel ve teknik üretim projelerine devam etti.

Temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı devlet okullarında TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği etkinliklerin başında gelen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Sedat Karan Anadolu Lisesi’nde proje sergisi açıldı.

Sedat Karan Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış törenine; Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Mustafa Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

19 danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanan sergide, 35 öğrencinin yer aldığı 19 proje katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.

2021- 2022 Eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Sınavla Öğrenci Alan Proje Okulu’ olarak da belirlenen Sedat Karan Anadolu Lisesi’nin çalışmaları bu kararın isabetliliğini de göstermesi açısından takdire değer bulundu.

Programa katılanlar, yapılan açılışın ardından proje stantlarını tek tek gezerek öğrencilerin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

7 OKULDA 175 ALT PROJE

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile okullar da öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını açıkladı.

Efe; “Ülkemizde bu yıl ilk kez uygulamaya geçirilen 30 farklı tematik alandan ülke genelinde 12.832 okulun sunmuş olduğu 240.852 alt proje, alanında uzman akademisyenler ve AR-GE birimlerindeki uzman eğitimciler tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme neticesinde 81 ilde yer alan 6.511 okuldan yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencisinin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya da hak kazandı. 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Müdürlüğümüze bağlı 7 okulumuz 175 Alt Proje ile destekleme almaya hak kazandı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı bugüne kadar İbrahim Önal Fen Lisesi, Sedat Karan Anadolu Lisesi, Hamzabey BİLSEM, Koşuboğazı Ortaokulu ve Çeltikçi Şehit Fedai Çakır Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Bugün de İbn-i Sina Özel Eğitim Okulu ve Nilüfer Hatun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde bu fuar çalışmaları yapılacak” dedi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.