uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TARIMIN CAN SUYU BUSKİ’DEN

TARIMIN CAN SUYU BUSKİ’DEN
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



20.04.2022 11:04
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen sulama tesisi ve gölet yatırımları hızla sürüyor

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında inşaat çalışmaları başlayan Yalıntaş Sulama Tesisi tamamlanırken, Muradiyesarnıç Sulama Göleti’nde ise fiziki gerçekleşme oranı yüzde 45’lere ulaştı.

Çiftçiye her türlü desteğin sağlandığı girişimler kapsamında BUSKİ aracılığıyla yapılan sulama tesisi yatırımlarıyla toprağın bereketinin arttığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bursa’da yaklaşık 35 bin çiftçi ailesine sulama desteği veriyoruz. Böylelikle, hem ürün çeşitliliğinin artırılmasına hem de çiftçi gelirlerinin yükselmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Kırsal kalkınmanın sağlanması ve kent merkezine göçün önlenmesi hedefiyle tarımsal yatırımlara hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan kaliteli üretimin sağlanması ve ürünlere yeni pazarlar bulunması noktasında çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da tarımda güçlü bir altyapı oluşturuyor.

Bir yılda birden fazla çeşit ürün alınmasına imkan sağlamak için tarım potansiyelinin yüksek olduğu bölgelere BUSKİ marifetiyle sulama göletleri ve sulama tesisleri kazandırılıyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

17 ilçede tarım potansiyelinin yüksek olduğu bölgelere kazandırılan sulama tesisleri ile ürün çeşitliliğinin artırılması ve böylelikle de çiftçi gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor.

YALINTAŞ TAMAM, SIRA MURADİYESARNIÇ’TA

BUSKİ tarafından yapılan yatırımlar kapsamında Mustafakemalpaşa Yalıntaş Sulama Tesisi tamamlandı.

90’lı yıllarda zirai sulama amacıyla Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapılmasının ardından 2014 yılında BUSKİ’ye devredilen 20 bin hektarlık Yalıntaş Göleti’nin kapalı devre sulama sistemine kavuşmasının ardından Yalıntaş ile birlikte Tatkavaklı ve Lütfiye mahallelerinin bir kısmı da sulamadan faydalanacak. Kapalı devre sulama sistemi sayesinde eski açık kanallar ile yapılan sulama faaliyetlerindeki buharlaşma ve sızmadan kaynaklanan su kayıplarının önüne geçilecek ve kaynak israfı da engellenecek.

Yoğunlukla silajlık mısır ve yonca gibi hayvansal bitkilerin yanı sıra domates ve biber yetiştiriciliğinin de yapıldığı Yalıntaş bölgesinde 3 kilometrelik alanda çeşitli çaplarda borular imal edilerek, vana sistemleri iyileştirildi. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte önceki yıllarda görülen iptidai sulamanın sona erdiği bölgede 4 bin dönümlük arazi kapalı devre sulama sistemine kavuştu.

Mustafakemalpaşa Muradiyesarnıç Sulama Göleti inşaatında da fiziki gerçekleşme yüzde  45 seviyesine ulaştı. Bunun yanında daha pek çok mahallede sulama tesisi, sulama göleti ve tanker dolum tesislerinin ihalesi ve inşaat çalışmaları kesintisiz devam ediyor.

TARIMDA VERİMLİLİK BUSKİ İLE ARTACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ’nin her ne kadar içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve arıtma tesisleri gibi yatırımlarla öne çıksa da kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında da önemli altyapı hizmetlerini hayata geçirdiğini söyledi.

Tarımda verimliliğinin sulama ile artacağını, bir yılda birden fazla ürün almanın tek yolunun doğru sulama olduğunu ifade eden Başkan Aktaş; “Bursa bilinen pek çok özelliğinin yanı sıra, tarım şehri unvanıyla da anılmaktadır. Tabii kent kimliğine karakteristik zenginlik katan tarımın geliştirilmesinin yolu, güçlü altyapıdan geçiyor. Bu doğrultuda tarım potansiyelinin yüksek olduğu bölgelere BUSKİ marifetiyle sulama göletleri ve sulama tesisleri kazandırıyoruz. Bu bağlamda 14 adet gölet ile 350 kilometre sulama tesisini çiftçimizin kullanımına sunduk. Bursa’da yaklaşık 35 bin çiftçi ailesine sulama desteği veriyoruz. Böylelikle, hem ürün çeşitliliğinin artırılmasına hem de çiftçi gelirlerinin yükselmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.