1- Sağlığınız, gökyüzü gibi hiçbir yere gitmeden yerinde dursun, telaş içinde yaşamaktan da korusun Rabbim bizleri. Dua ve ibadetleriniz kabul olsun. (Prof. Dr. Ahmet Çakır-Ankara)
2- Haddinden ziyade önem atfetmenin lüzumu yok zatıma, önünde sonunda Rahmet-i Rahman’a kavuşmak var. (Prof. Dr. Ahmet Çakır-Ankara)
3- Vefa birçok şeyden üstündür. En zor zamanlarında yanında olan, mutsuz olduğunda, hastalandığında sana iyi gelmeye çalışan, yorulduğunda sırtını sıvazlayan birisinin yerine dünya da kim olursa olsun hiçbir an geçmez, Güzellik, yakışıklılık hepsi zamanın önünde diz çöküyor ama vefa ilelebet yanında kalıyor. Umarım, herkesin yolu vefalı insanlarla kesişir, üç beş adım attıktan sonra ilk yol ayrımında kaybolanlarla değil. (Yusuf Şen-Karacabey)
4- Hoş geldin 2026. Lütfen 2025’i arattırma. Yeni yılın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. (Gani Polis Söke-Aydın)
5- Hayra niyet edelim, hayâya yakın, hayâsıza uzak duralım. Dün nasılsak dostlukta bu günde samimi olalım. (Mehmet Çelik-İstanbul)
6- Kıymet bilene, gönülde verilir, ömürde… Oysaki her şey sevgi ile yaratılmıştı. Lakin sevmeyi beceremedi insanoğlu. Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur, Can da inci mercan da. Sadece şefkat iyileştiricidir. Çünkü insanın içindeki tüm hastalıklar sevginin eksikliğinden kaynaklanır. Vefa, çok ağır sıfattır, herkes taşıyamaz. Tek bir duam var. Bana huzur veren insanlar hep yanımda olsun, diğerleri uzak olsun. (Yakup Külçe-Çanakkale)
7- ‘İmamlar cemaati camiye gelmeye ikna edemiyor’ diyen arkadaş, evini veya iş yerini çam ağacı ve Noel sembolleri ile süslemeye seni hangi papaz ikna etti. (Metin Yavuz-Karacabey)
8-Nimet ablaya güvendiğiniz kadar, nimet veren Allah’a güvenseydik, işte o zaman büyük ikramiye bizim olurdu. (Metin Yavuz-Karacabey)
9- Sabreyle gönül sabırsız olma, cümleyi gönlüne yar eden vardır. Darda kaldın diye ümitsiz olma, yok iken dünyayı var eden vardır. (Ali Coşkun-Manisa)
10- Rabbim, unutan kullarından etme bizi, dara düşünce hatırlayan kullarından etme bizi. Yüce Rabbim, her vakit anan kullarından eyle bizi. (Ahmet Abiş)
11-Ey Rabbim, gözlerimden sevgiyle bakan ışıkları eksik etme, hayırları görmeyi ve her yaratılanı senden dolayı sevmeyi nasip et. Allah’ım, yolda olana ‘selamet’, ‘hasta olana afiyet’, ‘darda olana metanet’ nasip eyle. (Serkan Abiş-Öğretim Görevlisi)
12-Arabanın modeli… konuşmalarındaki kendini beğenmişlik. Hiçbir mezar taşında yazmaz.
(Huriye Beyazıt)
13- Ayakkabısı olmadığı için karda kışta lastikle, yırtık çorapla okula giden çocukların ülkesinde dokuz defa umreye gidenlerin insanlığından şüphe ederim. (Huriye Beyazıt)
14- Giydiğin elbise hiç önemli değil, yeter ki taşıdığın karakter sağlam olsun. (Huriye Beyazıt)
15- Paranın köpeği olan insanlardan ne arkadaş, ne dost, ne akraba, ne de kardeş olur. (Prof. Dr. Fahri Akçakoyun-Balıkesir)
16- Ömür yolculuğumuzun her durağında gönlü güzel insanlar yoldaşınız olsun. (Fevzi Ayhan-Karamürsel)
17- Bedelini ödemediğin bir şeye sahip olacağını düşünüyorsan hem haksız, hem akılsızsın. (Halil Bağdat-Karamürsel)
18- Bırakın egolu desinler. Herkes ile muhatap olamayız ve herkesi memnun edemeyeceğimi bildiğim için böyle bir zorunluluk hissetmiyorum. Esas olan kendi memnuniyetim. (Halil Bağdat-Karamürsel)
19- En üstün sadaka, aç bir canlıyı doyurmaktır. (Prof. Dr. Abdullah Karasu-Bursa)
20-Mevzu; buğdayın kıtlığı değil, ambardaki farelerin çokluğudur. (Mehmet Kurtoğlu-Antalya)
21-Gül güzellik olsun sevene. Değer lütuf olsun bilene. Sabır kurtuluş olsun sabredene. Ufkumuz cennet, sonumuz hayır olsun. (Orhan Dağlı-Ormankadı)
DEVAMI GELECEK SAYIDA.